I dag er det alt eller intet for Danmark

Klokken 16 er der al mulig grund til at tænde for Danmarks VM-kamp mod Australien. Alt er på spil.

Efter Danmarks nederlag til Frankrig samledes hele truppen og staben på banen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Danmark tørner sammen med Australien i eftermiddag, og der er faktisk ikke så meget at diskutere.

Hjulmands drenge SKAL bruge en sejr og tre point, hvis ikke gruppespillet skal blive endestationen ved VM i Qatar.

Det har trænerstaben og de danske spillere vidst og kunnet forberede sig på, siden de i lørdags tabte til de franske verdensmestre med 1-2 under den qatarske aftenhimmel.

Men selvom kampen er vital for det danske landshold, påvirker det ikke forberedelserne

- Det bliver en super fed kamp. En vind-eller-forsvind-kamp, og vi er opsat på at skulle spille en rigtig god kamp. Den bedste måde at forberede sig på er ved at være 100 procent fokuseret på opgaven. Vi skal ud at spille en fodboldkamp, så vi forbereder os på samme måde som til andre kampe, siger han til DR Sporten.

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand ser flere ligheder mellem sine egne spillere og de australske. (Foto: © Kim Hong-Ji, Ritzau Scanpix)

Den danske offensiv skal i gang

Det er lige nu Socceroos, der sidder på andenpladsen i Danmarks gruppe D og står til at følge Frankrig videre i turneringen. De har to point mere på kontoen end danskerne.

Australierne kan derfor klare sig med to ud af tre mulige udfald.

Danmark skal med andre ord sætte sin lid til, at nationens offensiv omsider finder skarpheden frem til slutrunden. Mod Tunesien var det målløst og ikke godt, mod Frankrig lidt bedre, og nu er det alt eller intet for de forreste. De danske angribere har indtil videre brændt nogle store chancer.

Alligevel er den danske fløjspiller Jesper Lindstrøm håbefuld i forhold til, at der kommer gang i målscoringen hos de offensive esser.

- Vi skal bare sparke nogle bolde i kassen. Det er forsvaret, der har scoret, og det, tror jeg, vi er lidt ærgerlige over i offensiven. For vi spiller fodbold for at lave mål, og vi skal lave flere mål end Australien. Jeg håber og tror på, at det kommer, siger han.

Men den australske defensiv er ikke bare en, man danser igennem efter behag.

  • Andreas Cornelius brændte en gigantisk chance i Danmarks første gruppekamp mod Tunesien. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  • Han kunne lige præcis ikke få panden på bolden. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Jovist, Frankrig scorede da fire mål mod dem, men franskmændene har også nogle lidt andre offensive muskler at spille med, end det danske landshold har.

Kasper Hjulmand forventer bestemt ikke, at det bliver nemt at slå holdet fra down under.

- Vi ved, det bliver bøvlet. De har et rigtig godt hold og har nogle kvaliteter og spidskompetencer i holdet, som man skal være opmærksom på. Og så har de en rigtig god "fighting spirit", siger landstræneren.

Faktisk mener han også, at der er visse ligheder mellem det danske og det australske landshold.

- Jeg forventer som altid et godt kollektiv, der har styrker i holdet - lidt som os selv. Et velorganiseret fodboldhold, der arbejder godt sammen både offensivt og defensivt.

'Vi elsker at være undervurderede'

Det er vel at mærke det danske landshold, der har ryggen mod muren. Men alligevel må danskerne ses som store favoritter i skæbnekampen. Både pladsen på verdensranglisten og spillermaterialet, der er til rådighed, taler for en dansk sejr.

Men lige netop rollen som underdogs passer australierne glimrende, siger den 31-årige angriber Mathew Leckie.

- Vi elsker at være undervurderede, og lige meget, hvad folk tænker om os, vil vi gå ud og overraske verden, siger han.

Da grupperne til slutrunden blev udtrukket, var der nok mange, der forestillede sig, at Frankrig og Danmark nemt ville sikre sig avancement fra gruppen med Australien og Tunesien.

Men troen på, at australierne kunne spille en rolle i det selskab, har hele tiden fyldt hos dem selv.

- Vi har sat os selv i en position, hvor det er muligt at gå videre i den sidste kamp, så vi er mere klar end nogensinde til at gå ud og få et resultat, siger Leckie.

- Der har hele tiden været tro på, at vi kunne kvalificere os til slutrunden, og det gjorde vi. Og vi har hele tiden haft troen på, at vi kunne gå videre fra gruppen, og det ville vi elske at gøre.

I 2018 til VM i Rusland endte Danmark og Australien også i samme gruppe – også sammen med Frankrig.

Dengang spillede holdene 1-1 efter en tæt kamp. Ligesom hos Danmark, er der også en del gengangere i den australske trup fra den slutrunde. En af dem var Mathew Leckie, der forudser en lignende kamp i eftermiddag.

- De er ikke et hold, der bliver drevet frem af individualister. Sidst vi mødte dem for fire år siden, var det en hård kamp, og det bliver det igen, så vi er nødt til at være der mentalt og fysisk.

Australske Mathew Leckie og danske Jens Stryger Larsen i duel ved VM i 2018 i Rusland. Kampen endte 1-1. (Foto: © Pilar Olivares, Ritzau Scanpix)

Det kan ikke understreges nok. Danmark kan kun bruge en sejr. Og selvom det ikke er lykkedes at hive tre point i land i de to første kampe, så minder situationen en anelse om den, som det danske landshold stod i tilbage ved EM i 2021.

Dengang stod der endda et stort nul ud for Danmarks pointantal inden den sidste kamp mod Rusland. Alligevel formåede de danske drenge at komme videre.

Det faktum læner Jesper Lindstrøm sig op ad inden kampen.

- Vi har prøvet før, at vi har haft mindre point og alligevel er gået videre. Så troen er der, og vi er optimistiske.

Om det hele flasker sig for det danske landshold, kan du følge med i på alle DR's platforme. Fra klokken 14 kan du se optakten til kampen på DR1 eller DRTV, og ellers kan du følge den på dr.dk og i DR LYD. Kampen kan også høres i radioen i VM på P4.

Skæbneopgøret fløjtes i gang klokken 16.