Kampen på 1 minut: Ghana brændte igen fra pletten, men tog Uruguay med sig ud af VM

Uruguay vandt 2-0 over Ghana, men det var ikke nok til at sende dem videre ved VM i Qatar.

Der var en plads i ottendedelsfinalerne på spil mellem Ghana og Uruguay fredag aften, men det var ingen af mandskaberne i opgøret, som snuppede pladsen til sidst til trods for en 2-0-sejr til Uruguay.

For i gruppens andet opgør scorede Sydkorea sent i overtiden mod Portugal, og det betød, Uruguay i løbet af de otte minutters overtid skulle bruge en 3-0-scoring for at gå videre. Men den kom aldrig, selvom det var uhyre tæt på.

Dermed fortsætter de dramatiske kampe mellem Ghana og Uruguay, akkurat som tilbage ved VM i 2010. Dengang brændte ghaneserne på straffespark, og det gjorde de også i dag, da André Ayew ikke kunne sende den forbi målmand Sergio Rochet fra pletten efter 20 minutters spil.

Ind gik den til gengæld efter halvvejs i første halvleg, da uruguayanske Giorgian De Arrasscaeta kunne prikke bolden over stregen på en nem returbold efter Luis Suárez’ afslutning. 1-0 til Uruguay.

Det blev også til to, da Luis Suárez kort efter lagde bolden op til Giorgian De Arrasscaeta, der uden tøven flugtede bolden ind bag Lawrence Ati Zigi i det ghanesiske mål. Fremragende mål og 2-0 til Uruguay.

Men med Sydkoreas sejr var det forgæves for Uruguay, som ryger ud på dårligere målscore.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mellem Ghana og Uruguay i videoen øverst i artiklen.