KAMPEN PÅ 1 MINUT Indskifter sikrer Holland sejren i overtiden

Holland scorer sejrsmålet mod New Zealand i de sidste minutter af en chancerig kamp. Få kampens højdepunkter her.

Der var hollandsk jubel på lægterne fra start til slut, da Europamestrene fra Holland spillede deres første kamp ved VM, hvor modstanderen var New Zealand.

På trods af, at det kun er anden gang, at Holland deltager ved VM, var de favoritter til dagens opgør.

Begge hold kommer rigtig godt fra start, men specielt hollandske Lieke Martens leverer en stabil indsats med flotte detaljer på venstrekanten. Hun skaber også den første egentlige afslutning på mål fra Holland efter 10 minutters spilletid.

Der går kun få minutter, før det bliver farligt i modsatte ende. New Zealand erobrer bolden tæt på feltet, og Olivia Chance er centimeter fra at sende i bolden i nettet, men må nøjes med en 'lige ved og næsten' på overlæggeren.

Efter 34 minutter spiller New Zealand sig igen frem til en stor chance, men på trods af et flot langskud fra Rosie White, forhindrer den hollandske målmand Sari van Veenendaal en føring til New Zealand.

Det er New Zealand, der i første halvleg har de største chancer, selvom Holland sidder på kampen. I overtiden af første halvleg kommer Hollands største chance så på et hjørnespark, men forsvarsspilleren Dominique Bloodworth rammer helt ved siden af.

I anden halvleg spiller Holland sig til flere gode chancer, men en flot fodparade fra den New Zealandske målmand forhindrer stjernespilleren fra Arsenal Vivienne Meidema i at skyde bolden i nettet.

Luften virker til, at være gået af ballonen for New Zealand, og det er et hollandsk hold, der i anden halvleg er fysisk overlegne og presser New Zealand til det sidste.

New Zealand forsøger at holde stand, men Holland viser for høj kvalitet, og til sidst kan indskiftede Jill Roord score sejrsmålet i overtiden.

Holland vinder 1-0 over New Zealand.

Holland vinder 1-0 over New Zealand ved VM (Foto: Phil noble © Scanpix)

VM-slutrunden blev sparket i gang den 7. juni og varer indtil 7. juli. Turneringen afholdes i Frankrig, og samtlige kampe kan ses på DR3 og DRTV.

Facebook
Twitter