Kampen på 1 minut: Japan slår Spanien i sindssygt drama - men begge hold går videre!

Japan slog nok engang en af VM-favoritterne og spiller sig sammen med Spanien videre til ottendedelsfinalerne.

Det var fuldstændigt vanvittige scener, der udspillede sig torsdag aften.

For både Spanien og Japan er videre til VM-ottendedelsfinalerne efter Japan slog Spanien 2-1, hvor spanierne kun med en hjælpende hånd i opgøret mellem Tyskland og Costa Rica kom med.

Det var japanerne, der havde kampens første mulighed. En fejlaflevering af Sergio Busquets endte med en fin chance til Japans Junya Ito, som dog skød bolden i sidenettet.

Med 11 minutter på uret slog spanierne så tilbage, og de havde noget mere præcision i angrebet. Et indlæg fandt vej til Alvaro Moratas pande, der sendte ’La Roja’ på kurs til at snuppe førstepladsen i gruppen.

Men japanerne lagde sig ikke ned. Efter pausen dukker de i den grad op med fornyet energi. Først sendte Ritso Doan japanerne tilbage i opgøret med et drøn fra distancen.

Og de fortsatte i det efterfølgende angreb. Her fik Ao Tanaka sat føringsmålet ind, men jublen blev stoppet, da bolden blev dømt ude af banen kort forinden. VAR ville det dog anderledes, da dommen blev omstødt trods svære tv-billeder. Ikke desto mindre 2-1 til Japan og ekstase hos de blåklædte.

Spanien forsøgte i hele anden halvleg på at få den udlignende scoring i kassen, men den kom ikke, og dermed sejrede Japan 2-1 og er videre til ottendedelsfinalerne som 1’er i gruppen.

De spanske titelfavoritter endte også med at gå videre, men det var bestemt ikke på grund af deres egen indsats. For trods et vanvittigt drama mellem Tyskland og Costa Rica, hvor Costa Rica kom foran midt i anden halvleg og på daværende tidspunkt var videre i stedet for Spanien, så endte tyskerne med sejren, og sendte altså en stor julegave mod det spanske land.

Der var i sidste ende ingen forskel på Spanien og Tyskland på pointtavlen, og derfor er 'La Roja' kun videre på en bedre målscore end tyskerne.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mellem Spanien og Japan i videoen øverst i artiklen.