Kampen på 1 minut: Kroatien overvinder chokstart og sender Canada ud af VM med storsejr

Kroatien stemplede ind ved VM i Qatar med en 4-1-sejr over Canada søndag aften.

I Kroatiens 0-0-kamp mod Marokko i onsdags var det lige ved, at man blev lullet i søvn i mangel på spænding i opgøret.

Men søndag aften var billedet vendt helt om, da kroaterne bragede sig på mål- og pointtavlen ved VM i Qatar med en 4-1-sejr over Canada.

Det var fra start et Canada-mandskab, som kom lige så veloplagte ud, som de gjorde i sidste opgør mod Belgien. Det tunge pres fra første minut gav ikke pote sidst, men det gjorde det mod Kroatien. Et flot indlæg ind i panden på Alphonso Davies, der kom med sin ustyrlige fart, og så stod der 1-0 allerede efter halvandet minut.

Og det skulle vise sig at være godt for kampen, for det tvang kroaterne frem, hvis de skulle have muligheden for selv at afgøre deres VM-skæbne. Og efter flere gode muligheder, så kom scoringen også efter 36 minutters spil. Andrej Kramaric blev fundet i dybden og sendte bolden i det lange hjørne til 1-1.

Kort inden pausen blev det endnu bedre for kroaterne. Marko Livaja modtog lidt tilfældigt en bold lige uden for feltet, men det var alt andet end held, da han koldblodigt sendte kuglen ind i kassen til en kroatisk 2-1-føring.

Og så var det Canada, der skulle finde det momentum, de havde i starten af opgøret. Og fra starten af anden halvleg kom canadierne igen bragende ud og var tæt på udligningen, men Jonathan Osorios tordendrøn gik snævert forbi mål.

Det samme gjorde Andrej Kramaric’ afslutning få minutter efter, der ellers fik en stor chance serveret af Luka Modric. Det gjorde han dog ikke med 20 minutter igen, da han på flot vis tæmmede en bold i feltet, tog et træk og smækkede bolden i kassen. 3-1 til Kroatien.

I de døende minutter gjorde Lovro Majer det til 4-1 efter en kæmpe forsvarsbrøler.

Og det blev kampens slutresultat. Så mens Kroatien for alvor er stemplet ind i slutrunden og selv kan afgøre om de skal med til ottendedelsfinalerne, så er det nu umuligt for Canada at gå videre fra gruppen.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret i videoen øverst i artiklen.