Kampen på 1 minut: Marokko overrasker ved VM og tager førstepladsen i svær gruppe

Marokko er overraskende videre fra gruppen efter sejr over Canada torsdag aften.

Marokko var ikke spået de store chancer i en gruppe mod Belgien, Kroatien og Canada.

Men torsdag aften gik marokkanerne overraskende videre som 1’er i gruppen, efter de slog Canada 2-1 og sendte nordamerikanerne ud fra VM.

Canadierne har ikke taget en sejr ved et VM nogensinde, og de rødklædtes målmand viste efter fire minutters spil, hvorfor det kan være. Under pres sendte Milan Borjan med en fejlaflevering bolden lige i fødderne på Hakim Ziyech, der fik sendt bolden over målmanden og forsvarslinjen og ind i det frie mål.

Med 1-0 til Marokko begyndte canadierne at have travlt, hvis de skulle have nogen point overhovedet ved VM i Qatar. Men det blev endnu sværere for dem halvvejs i første halvleg. En bold blev sendt i dybden til Youssef En-Nesyri, som koldblodigt knaldede kuglen i kassen til en 2-0-føring.

Canada fik dog sat deres andet VM-mål nogensinde i kassen. I hvert fald med lidt hjælp. Et indlæg fra Sam Adekugbe bliver rettet af i forsvaret, hvorefter Bono i målet får guidet bolden over stregen og ind i eget net til en canadisk reducering til 2-1.

Den canadiske udligning var også usvigeligt tæt på med godt tyve minutter igen. Den tidligere FCK-spiller Atiba Hutchinson får panden på et indlæg. Uheldigvis for Canada tager skuddet fra på overliggeren og ryger direkte ned på målstregen og ud af målet. Tættere på kommer de ikke.

Canada ender dermed deres VM-eventyr uden sejr, mens Marokko fuldender overraskelsen og snupper førstepladsen i gruppen. Det sker, da Kroatien i den anden gruppekamp ikke formåede at tage sejren mod Belgien.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mellem Belgien og Kroatien i videoen øverst i artiklen.