Kampen på 1 minut: Ny kongekasse sender sløve Brasilien videre ved VM

Trods endnu en sløv start mandag aften tog Brasilien deres anden sejr i streg ved VM i Qatar.

Som den velsagtens største favorit til at vinde VM er der store forventninger til Brasilien, hver gang de går på banen.

Men i sidste spillerunde fik brasilianerne en sløv start og kom først op i omdrejninger mod kampens slutning, og søndag aften var kampbilledet helt det samme, da Brasilien slog Schweiz med 1-0 efter et sent tordendrøn.

I angrebet manglede brasilianerne deres største stjerne, Neymar, som måtte udgå med en skade i anklen i forrige spillerunde. Og det gav genlyd på banen, hvor de gulklædte havde svært ved at bryde igennem det schweiziske forsvar.

Det bedste bud i første halvleg kom efter 27 minutter, da Raphinha brød den schweiziske forsvarslinje med god tværbold i dybden til Vinicius Junior. Men Real Madrid-spilleren formåede ikke at omsætte den gode chance til en scoring.

I starten på anden halvleg bed de rødklædte så fra sig for første gang i opgøret. En sublim nedtagning af Silvan Widmer efterfulgt af en lumsk bold ind i det lille straffesparksfelt skabte ravage foran det brasilianske mål. Men schweizerne kunne heller ikke få bolden over stregen.

I den anden ende kom Vinicius Junior til gengæld på måltavlen med en lille halv time igen. Det troede han i hvert fald, da han alene med målmanden lagde bolden køligt i det lange hjørne. Men VAR viste efterfølgende, at Richarlison var offside i opspillet til målet.

Og så lignede det en nulløsning mellem de to mandskaber. Men med syv minutter igen havde Casemiro listet sig med op i feltet, og her bragede brasilianeren til bolden og bragte ekstase i den brasilianske lejr med en sen og fremragende 1-0-scoring.

Det blev kampens slutresultat, og dermed er Brasilien videre til ottendelsfinalerne, mens Schweiz fortsat har noget at kæmpe for i sidste gruppekamp.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mellem Brasilien og Schweiz i videoen øverst i artiklen.