Kampen på 1 minut: Vild rutsjebanetur sender Tyskland ud af VM trods sejr over Costa Rica

Tyskland er ude af VM, selvom de torsdag aften slog Costa Rica.

Man plejer at sige, at fodbold er et simpelt spil, 22 spillere jagter bolden i 90 minutter, og til sidst vinder tyskerne altid.

Det var givetvis også korrekt torsdag aften, da Tyskland trods et vanvittigt drama slog Costa Rica med 4-2. Men i det store hele vandt tyskerne ikke, da de alligevel røg ude af VM, efter Japan formåede at slå Spanien i den anden gruppekamp.

De hvidklædte tyskere tog styringen på opgøret fra første minut og havde flere gode muligheder i kampens åbning. Og scoringen kom da heller ikke senere end det 10. spilminut. Et indlæg fandt Serge Gnabry, der sikkert stangede ’Die Mannschaft’ i front med 1-0.

Kort tid efter var Leon Goretzka tæt på at gøre det til to på et nyt indlæg, men denne gang stod Keylor Navas i vejen i det costaricanske mål.

Kort inden pausen bød Costa Rica sig så for alvor ind i opgøret. Keysher Fuller fik foræret en kæmpe chance af Antonio Rüdiger i det tyske forsvar, men trods et godt træf på bolden måtte Fuller se sit skud blive reddet af Manuel Neuer i målet.

Efter pausen fik Costa Rica dog endnu en mulighed. Og denne gang kom bolden over stregen, da Yeltsin Tejeda var over returbolden og sendte håb i de fremmødte costaricaneres drøm om en plads i ottendedelsfinalerne, som kun var et mål væk.

Og det mål kom med tyve minutter igen. Juan Vargas får prikket bolden i kassen efter vildt klumpspil, og sender costaricanerne på himmelflugt.

Men så vågnede tyskerne op fra dåd. Kai Havertz skulle bruge tyve minutter på banen før han havde vendt et truende 2-1-nederlag til en 3-2-føring, og dybt inde i kampens overtid sendte Niclas Füllkrug tyskerne i front med 4-2.

Selvom tyskerne formåede at vende kampen og tage sejren i et vanvittigt opgør, så endte aftenen alligevel skuffende for de hvidklædte. For i den anden kamp, der blev spillet samtidig, tabte Spanien 2-1 til Japan, hvilket sender Japan op på førstepladsen i gruppen, mens spanierne tager andenpladsen grundet en bedre målscore end det tyske mandskab.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mellem Tyskland og Costa Rica i videoen øverst i artiklen.