KAMPEN PÅ 1 MINUT VM's første selvmål sikrer Nigeria en sejr

Nigeria slår Sydkorea 2-0 og vinder deres første kamp ved VM

Det blev en spændende VM-kamp med chancer i begge, der endte med en nigeriansk sejr på 2-0.

Samtlige 24 hold har spillet deres første kamp ved VM i fodbold i Frankrig. I dag skulle Nigeria og Sydkorea derfor i ilden igen ved den anden spillerunde.

Begge hold startede turneringen skidt med nederlag til henholdvis Norge og Frankrig, så det bliver sandsynligvis en direkte kamp om tredjepladsen i gruppe A, og det er kun de bedste treere, der får lov til at gå videre ved VM.

Derfor skulle der mål på tavlen, og det kom der også.

Nigeria og Sydkorea fra Gruppe A spiller deres anden kamp ved VM mod hinanden. Kampen kan blive afgørende for en tredjeplads i puljen. (Foto: Emmanuel Foudrot © Scanpix)

Nigeria fik etableret et pres fra start, og de er også den klart stærkeste afrikanske nation, men i VM-sammenhæng har de ikke formået at præstere, selvom de har været med til samtlige VM-slutrunder.

Det var Nigeria, der fik den første reelle chance efter 10 minutters spil. Et indlæg fra venstrekanten lå til en afslutning med hovedet, men den sydkoreanske målmand fik skubbet bolden væk.

Sydkorea viste gode offensive takter fra start, men de manglede generelt præsicion og kvalitet i første halvleg.

Og så fik vi VM's første selvmål:

En halv time af kampen var spillet, da sydkoreanske Do-Yeon Kim forsøgte at sparke bolden væk, men hun sparkede den i stedet for i eget mål. VAR skulle i brug, da der var tvivl om, om den nigerianske spiller Desire Oparanozie havde hånden på bolden. Det blev afvist, og Nigeria var foran 1-0.

På trods af at Sydkorea viste gode offensive takter og var mest på bolden i første halvleg, så var det Nigeria, der kunne gå til pause med en føring.

  • Sydkorea laver selvmål i kampen mod Nigeria (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)
  • Sydkorea laver selvmål i kampen mod Nigeria. VAR kommer i brug, da der er tvivl, om der er hånd på. (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)
  • Målet tæller og Nigeria er foran 1-0 (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)
1 / 3

Lidt over 11.000 tilskuere var mødt op til kampen i Grenoble, hvor Sydkorea tog initiativ i anden halvleg. Efter 58 minutter af kampen fik Sydkorea også skudt bolden ind bag den nigerianske målmand, men målet blev annulleret, da angriberen Geum-Min Lee var offside.

Efter 75 minutter spillet, modtog den nigerianske angriber Asisat Oshoala bolden. Hun tog et langt træk selv, og med sin speed og fysik fik hun kørt bolden højre om målmanden og ind mellem de to stolper.

Det bragte Nigeria foran 2-0, som også blev kampens slutresultat.

VM-slutrunden blev sparket i gang den 7. juni og varer indtil 7. juli. Turneringen afholdes i Frankrig, og samtlige kampe kan ses på DR3 og DRTV.

Facebook
Twitter