Kampen på 1 minut: Luka-ku’ ikke score, da Belgien røg ud af VM efter nullert mod Kroatien

Belgien er ude af VM efter de spillede 0-0 mod Kroatien torsdag aften.

Belgien har præsteret langt under niveau i de første to opgør i gruppespillet, og derfor havde de kniven for struben i det skæbnesvragne opgør mod Kroatien torsdag aften, hvor intet andet end en sejr kunne bruges.

Men nok engang kunne belgierne ikke finde det gode spil frem, og de må derfor sande, at de er ude af VM efter et chancerigt 0-0-opgør mod Kroatien.

Men det var kroaterne, der angreb først. Og det var ikke langt fra, at vi fik en af VM-historiens hurtigste scoringer, da Ivan Perišić efter blot syv sekunder affyrede bolden fra distancen. Men lynhugget sneg sig forbi stolpen.

13 minutter inde i kampen havde Dries Mertens så en stor mulighed for at sende belgierne i front. Men angriberen glemte at kigge på snørebåndene i skudøjeblikket og sendte i stedet bolden op på tribunerne.

Kort efter troede Kroatien, de havde kampens bedste chance for at score. Men straffesparket, de var tildelt, blev taget fra dem for offside i opspillet.

Efter en lang periode uden nogen reelle chancer kom der anderledes gang i anden halvleg. Først var Belgiens Romelu Lukaku tæt på, hvorefter Kroatiens Mateo Kovačić også sendte et fint skud afsted.

Kroatien bankede efterfølgende kraftigt på for scoringen, men det lykkedes dem ikke at få bolden i nettet.

Men det kunne Belgien og Romelu Lukaku heller ikke, selvom den store belgier havde flere kæmpe chancer for at afgøre kampen mod slutningen af opgøret. Men belgieren kunne ikke få bolden i netmaskerne med hverken foden eller hovedet.

Og med et 0-0-resultat slutter Kroatien altså med et point mere end Belgien og tager pladsen i ottendedelsfinalen. Vinderen af gruppen blev Marokko, der sejrede 2-1 over Canada.

Du kan se højdepunkterne fra opgøret mellem Belgien og Kroatien i videoen øverst i artiklen.