Kan du huske, da Danmark sensationelt slog Frankrig ud af VM? Gense guld fra arkivet her

I nyere tid har Danmark mødt Frankrig tre gange ved VM. Og det er både blevet til dansk sejr og nederlag.

Det er ingen hemmelighed, at Danmarks fodboldherrer på det seneste har haft et godt tag på Frankrig.

To sejre på stribe mod de forsvarende verdensmestre er en optaktsmæssig varm sweater at lune sig i, inden danskerne går på banen til VM-opgøret i Qatar mod Les Bleus.

Måske bliver det til tre triumfer i træk. Med anderledes sikkerhed kan man konkludere, at det bliver tæt, understreger, Andreas Kraul, DR Sportens fodboldkommentator.

Han henviser til de tre seneste VM-opgør mod Frankrig, som er endt med en uafgjort, en sensationel sejr og et nederlag.

- Det har været nogle store og markante opgør. Sejren i 2002 var for eksempel en kæmpehistorie, fordi Frankrig var forsvarende verdensmestre, men ryger ud efter den kamp. Zinedine Zidane forlod presseområdet fuldstændig tavs, siger Andreas Kraul.

I videoerne herunder kan du se højdepunkter fra de tre brag mod de franske verdensmestre.

'Den værste kamp ved VM'

Ét enkelt point var nok til danske avancement ved VM i Rusland i 2018. Frankrig var allerede videre og kunne med en uafgjort sikre sig gruppens førsteplads. Der var med andre ord lagt op til et forsigtigt opgør.

Kampen endte uden mål, og det fik blandt andre den franske avis franske L'Equipe til at kalde danskermødet for "Den værste kamp ved verdensmesterskabet".

Sambabold og franskmænd til dessert

Tilbage i 2002 virkede popmusikeren Søren Poppe en kende optimistisk, da han i VM-slagsangen 'Danmarks Drenge' spåede, at spillerne ville "servere sambabold og spise franskmænd til dessert".

De optimistiske linjer blev dog til virkelighed ved slutrunden i Japan og Sydkorea, da Danmark daskede til Frankrigs regerende vedensmestre og sendte dem ud af turneringen med 2-0.

Danmark var klar til ottendedelsfinalen, mens Frankrig forlod slutrunden uden at have scoret et eneste mål. Au revoir!

Nederlag, men sikkert videre

Det første VM-møde med Frankrig i 1998 minder en smule om det seneste. Danmark havde sikret sig avancement efter en sejr over Saudi-Arabien og uafgjort mod Sydafrika, hvorfor opgøret mod Frankrig ikke havde den store betydning.

Michael Laudrup udlignede til 1-1 for Danmark, inden Emmanuel Petit sikrede de senere verdensmestre sejren.

Dermed er vi gennem historielektionen og tilbage ved 2022. Om det lykkes det danske landshold at holde snor i Kylian Mbappé og de andre franske stjerner, kan du følge med i på DR Lyd, i din radio på P4 eller på dr.dk. Kampen begynder klokken 17. Den kan ses på TV 2.