Nysgerrig australsk journalist fik Schmeichel til at smile

Kasper Schmeichel har et tæt bånd til den tidligere landsholdskeeper Thomas Sørensen, der i dag er bosat i Australien, som er Danmarks kommende VM-modstander.

Hvis du ikke spørger, får du heller ikke svar.

Det var rationalet, da en australsk journalist på søndagens danske pressemøde, en smule nysgerrigt, bare lige ville høre Kasper Schmeichel, om målmanden havde haft fat i sin landsholdsforgænger Thomas Sørensen.

Altså, ham, der sluttede sin lange fodboldkarriere i Australien, Danmarks kommende VM-modstander, og i dag er bosat i landet, hvor han blandt andet arbejder som ekspert på TV og førnævnte journalists medie under slutrunden.

En mulig inside man. Spion, om man vil.

Schmeichel med blottede tænder.

- Nej, han har ikke fortalt os noget endnu, svarede Kasper Schmeichel, inden sidemakkeren, landstræner Kasper Hjulmand, tillod sig at spæde til.

- Så vidt du ved, indskød Hjulmand grinende.

- Det kan nås endnu, svarede Kasper Schmeichel for at gøde den australske nysgerrighed yderligere.

Du kan se situationen fra Danmarks pressemøde øverst i artiklen.

  • Da målmandskongen Peter Schmeichel (tv.) abdicerede på det danske landshold, var Thomas Sørensen (th.) den næste i rækken til at vogte det danske landsholdsmål. (Foto: © MORTEN JUHL, Scanpix Danmark)
  • Peter Schmeichel (th.) nåede 129 landskampe for Danmark, flest af alle, i perioden 1987 til 2001. Fra 1999 til 2012 nåede Thomas Sørensen (tv.) 101 A-landskampe for det danske landshold. (Foto: © Bent K Rasmussen, Scanpix Danmark)
1 / 2

Efterfølgende gav Kasper Schmeichel sig god tid til at sætte ord på Thomas Sørensen, og hvilket forhold de to har.

Begge har rødder i samme branche, menneskelige plankeværk, og tilmed også nogle nære relationer, eftersom Sørensen spillede sammen med Kasper Schmeichels far, Peter, på det danske landshold.

- Jeg har et godt forhold til Thomas. Han er en god ven. Vi var naboer i en periode i England, og han besøgte mig for ikke så længe siden i Frankrig, sagde Kasper Schmeichel.

- I min ungdom var han manden, der tog over efter min far. En stor inspirationskilde for mig. Jeg var så heldig at arbejde med ham nogle få gange, da jeg blev udtaget som helt ung. En fyr med 101 landskampe for Danmark. Det er i sandhed bemærkelsesværdigt, sagde Danmarks førstekeeper.

Det fælles udgangspunkt gør også, at Kasper Schmeichel har kunnet sparre med sin forgænger.

- Thomas har været en stor hjælp for mig på mange måder. Det forhold, vi har uden for banen, er noget, jeg sætter stor pris på. Også de råd, han kan give, fordi han har været i mange af de samme situationer, som jeg også står overfor i min karriere, sagde Kasper Schmeichel.

Schmeichel har været julemand for Sørensens børn

Men havde Thomas Sørensen givet gode råd videre eller ej? Svaret hang fortsat i luften. Der var derfor ingen anden udvej end at krydse tidszoner, i hvert fald telefonisk, og høre manden selv.

- Nej, det har jeg ikke. Ikke udover, at jeg har sendt en besked til Kasper og sagt, at de bare har at vinde over Australien, så jeg ikke skal høre på dem det næste stykke tid, siger Thomas Sørensen til DR Sporten.

Den tidligere landsholdsmålmand føler sig overbevist om, at landstræner Hjulmand og truppen godt kan klare taktikken selv.

- Jeg tror ikke, at der er noget, der kommer til at overraske det danske hold, siger Thomas Sørensen.

Kasper Schmeichel spillede fra 2011 til 2022 i Leicester City i England. Her boede han blandt andet lige ved siden af Thomas Sørensen. (Foto: © Craig Brough, Ritzau Scanpix)

Tiden som tidligere naboer i England gør, at Thomas Sørensen - som sagt på pressemødet - stadigvæk har tæt kontakt til Kasper Schmeichel i dag.

- Vi boede mere eller mindre ved siden af hinanden i halvandet år, mens jeg spillede i England. Han har sågar et år været julemand i vores hus for mine børn, siger Thomas Sørensen.

Da en skade i 2012 kostede Sørensen pladsen i EM-truppen, kom Kasper Schmeichel tilmed med på yderste mandat i stedet.

Veje krydser i livet. Kasper Schmeichel og Thomas Sørensens har gjort det oftere end de flestes.

DR Sportens faste podcast "Fodboldlisten" er rykket tæt på begivenhederne i Qatar og udgiver løbende dugfriske udsendelser under VM-slutrunden. Hør den seneste udgave her: