Penge betyder intet i forhold til VM-æren, understreger dansk fodboldkomet

Den danske kantspiller Jesper Lindstrøm kalder det en drøm at repræsentere sit land ved VM i fodbold.

Fra Vestegnen til VM på halvandet år.

Det er mere eller mindre tidslinjen for den landsholdsaktuelle fodboldspiller Jesper Lindstrøm.

Siden den lynhurtige kantspiller forlod Brøndby IF og Superligaen i juli 2021 til fordel for den tyske bundesligaklub Eintracht Frankfurt, er det gået rigtig stærkt.

Den 22-årige Jesper Lindstrøm har vundet Europa League, spillet Champions League og i eftermiddag møder han og Danmark Australien i en gruppefinale ved VM i Qatar.

- Det er kæmpestort at være med til en turnering som VM. Kæmpestort, sagde Jesper Lindstrøm på et pressemøde tirsdag.

Undervejs i den seneste gruppekamp mod Frankrig drev han gæk med sin direkte modstander i sådan en grad, at man kunne være i tvivl om, hvorvidt franskmanden i virkeligheden var på vej ud efter snacks i madboden.

Drømmen kan dog snart være forbi, hvis ikke Danmark slår Australien onsdag aften.

  • Jesper Lindstrøm har gang i sin anden sæson for tyske Frankfurt. I den første var han med til at vinde Europa League. (Foto: © IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Gawlik, imago/Beautiful Sports)
  • Jesper Lindstrøm (tv.) blev skiftet ind i den første gruppekamp mod Tunesien og startede inde mod Frankrig. (Foto: © MARKO DJURICA)
1 / 2

'Kan tjene penge, når jeg bliver gammel'

En evne, som tyskerne kender alt for godt. Den danske fartdjævel har således scoret otte mål i 22 kampe for Frankfurt, der, udover at være nummer fire i den hjemlige liga, skal spille slutspil i Champions League.

Jesper Lindstrøms evner med en fodbold har da også tiltrukket sig interesse fra større fodboldadresser end Frankfurt - ikke at danskeren går op i den slags. Landsholdet vægter højere end alt andet, understreger han.

- Penge betyder intet i forhold til æren. Jeg kan tjene mine penge, når jeg bliver gammel, og jeg er glad for at få muligheden for at spille for Danmark. Det er en drøm, som går i opfyldelse, siger Jesper Lindstrøm.

Intet andet end en sejr betyder noget for Jesper Lindstrøm og co., når de går på banen mod the Socceroos.

Spillerne er optimistiske inden opgøret mod Australien, understreger Jesper Lindstrøm.

Et sådan pres kunne fremkalde svedperler og gåsehud hos nogen, men ikke Jesper Lindstrøm, lader sjællænderen den fremmødte presse forstå. Han har spillet store kampe før.

- For et par måneder siden spillede jeg i Champions League-gruppespillet. Den slags kampe ser jeg som en mulighed for at hjælpe mit hold, og så tager vi nerverne bagefter, siger Jesper Lindstrøm.

- Jeg tager en kamp ad gangen. Det handler for mig om at gøre mit bedste, vise mig frem og vise mit spil. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at hjælpe holdet. Vi skal spille for tre point.

Dermed er alt, som det plejer at være, fortsætter han. Det kan godt være, at Danmarks videre færd ved VM afhænger af tre point, men det gør ikke opgøret vigtigere, øger presset på spillerne eller forbederelserne ekstra spændende, fortæller Jesper Lindstrøm.

Danmark har gjort det før og kan gøre det igen.

- Vi har før prøvet at have få point, men alligevel gået videre. Troen på det er der, og vi er meget optimistiske. Det ved jeg også, at folk hjemme i Danmark er, så jeg tror og håber på, at vi kan slå Australien.

Du kan se kampen mod Australien onsdag klokken 16.00 på DR1 og DRTV. Ellers kan du også høre kampen i 'VM på P4' eller følge kampen på dr.dk.