Skuffet dansk landshold efter VM-åbner: 'Vi spillede nervøst'

De danske landsholdsspillere er skuffede efter 0-0-opgøret mod Tunesien ved VM i Qatar.

Næsen var sat op efter et bedre resultat, understregede Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand.

Han havde svært ved at skjule skuffelsen efter fodboldherrernes 0-0-kamp mod Tunesien ved VM i Qatar tirsdag aften.

- Jeg er ærgerlig, sagde Kasper Hjulmand til DR Sporten.

- Vi spillede nervøst og for langsomt. Der var perioder, hvor vi kom ind i det i første halvleg, men vi blev aldrig rigtig rolige og komfortable i spillet.

Landsholdsprofilen Christian Eriksen stod med den samme fornemmelse efter de mere end 90 minutters fodbold mod Tunesien.

Holdet havde forventet mere af sig selv, og chancerne var der til en sejr, fortæller fynboen til DR Sporten.

- Vi er ikke kyniske nok og får ikke afgjort det, lød Christian Eriksens analyse.

Christian Eriksen er ærgerlig over, at danskerne ikke lykkedes med at hive sejren hjem.

Tunesien vandt på energien

Danmark var forhåndsfavoritter i opgøret, men Tunesien spillede lige op med Christian Eriksen.

Ifølge Manchester United-spilleren kom tunesernes hårde, fysiske pres dog ikke som nogen overraskelse.

- Vi får dem ikke presset langt nok tilbage i banen. De vinder selvfølgelig på en masse energi og stemning på stadion, men det var ikke noget, der trykkede os, og som vi ikke havde regnet med, sagde Christian Eriksen.

Christian Eriksen og de danske spillere takker for støtten efter opgøret mod Tunesien. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Efter en sløj første halvleg blev spillet bedre i kampens anden halvdel. Danmark formåede dog aldrig at sætte sig på spillet, og forsvarsspilleren Joachim Mæhle kalder opgøret for meget en "nervøs" omgang fodbold.

- Det er første kamp til en VM-slutrunde. Folk vil ikke tabe den. Det er en vigtig kamp. De har ikke så meget at tabe, så de går selvfølgelig all in, sagde Joachim Mæhle.

Atalanta-spilleren var dog ikke bekymret. Tunesien tabte finalen ved Fifa Arab Cup til Algeriet og skal derfor regnes som en stærk modstander, fortsætter han.

- Vi ser fremad og tager én kamp ad gangen. Nu er det Frankrig, og det glæder vi os til, sagde Joachim Mæhle og hentydede til Danmarks næste gruppekamp den 26. november.

Danmarks midtbaneslider Pierre-Emile Højbjerg var ligeledes skuffet, men ser på samme vis heller ingen grund til at trykke på alarmknappen.

Herunder kan du høre Højbjergs oplevelse af kampen mod Tunesien.

Mod Frankrig, der spiller mod Australien senere tirsdag aften, handler det om at være mere konsekvente på banens sidste tredjedel, fortalte han.

- Vi får ikke eksekveret mod Tunesien, men det vigtigste er, at vi får spillet igennem, og vi får kontrolleret kampen højt oppe på deres banehalvdel. Vi spiller okay modigt. Lidt mere ro og justering af nogle af tingene, så er jeg sikker på, at vi står med et smil efter kampen, sagde Pierre-Emile Højbjerg.

Danmark spiller mod Frankrig lørdag den 26. november. Du kan se kampen på TV 2 eller følge opgøret på DR Lyd eller her på DR.dk i vores liveblog.