Thomas Delaney er ude af VM efter skade mod Tunesien

Midtbanespilleren nåede at spille en halvleg ved VM-slutrunden.

Det var en slukøret Thomas Delaney, der måtte forlade banen kort før pausen mod Tunesien. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Der er dårlige nyheder dagen derpå for landsholdets første kamp ved VM.

Den danske midtbanespiller Thomas Delaney har forladt landsholdslejren. Det skriver DBU på Twitter.

- Vi vil savne ham, både på og udenfor banen. Andre spillere er klar og vi har en stærk trup til de næste kampe, siger Kasper Hjulmand i opslaget.

Det bliver formentlig Christian Nørgaard, Daniel Wass eller Mathias Jensen, der kommer til at erstatte den danske midtbanespiller. Det er også muligt at rykke forsvarsspilleren Andreas Christensen op som defensiv midtbanespiller.

Tacklinger som denne får vi ikke flere af fra Thomas Delaney ved dette VM. (Foto: © MOLLY DARLINGTON, Ritzau Scanpix)

Skader kommer altid ubelejligt, men når den rammer en nøglefigur på den danske midtbane under VM, ja så er det ekstra ubelejligt. Det mener den tidligere landsholdsspiller Lars Jacobsen, der sidder i DRs studie under VM-slutrunden.

- Vi kunne ane det i går i ansigtet på Thomas Delaney. Det lignede alvorlig skade, og det har det vist sig at være. Det er ærgerligt for Danmarks chancer videre og specielt ærgerligt for Thomas Delaney, siger fodboldeksperten.

Og ifølge DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic, så besidder den danske midtbanekriger nogle kvaliteter, som i den grad vil blive savnet.

- Det er en stor svækkelse for det danske landshold. Delaney har været instrumental for Hjulmands måde at spille på. Både med bolden, hvor han er en vigtig del af opbygningsspillet og bidrager med sine gode løb i feltet. Og uden bold er han en af de bedste presspillere på holdet. Og så er han en naturlig leder på banen, siger hun.

Skaden kom i kampen mod Tunesien, der endte 0-0, og det var derfor ikke den start på VM, som danskerne håbede på.

Næste kamp bliver bestemt ikke lettere for Danmark, der på lørdag møder de forsvarende verdensmestre fra Frankrig. Sidste gruppekamp er mod Australien den 30. november.

DBU skriver også i Twitter-opslaget, at Delaney, der har spillet 72 landskampe, rejser hjem og begynder på fire ugers genoptræning.

I videoen kan du se episoden, hvor Thomas Delaney bliver skadet.