Tysk helt hyldes for afgørende scoring - og en skør Wikipedia-side

Tysklands forholdsvis ukendte VM-målscorer, Niclas Füllkrug, får stor ros af holdkammeraterne efter 1-1-udligningen mod Spanien søndag aften.

Niclas Füllkrug stjal overskrifter, da han søndag aften blev skiftet ind og sikrede Tyskland et vigtigt point i 1-1 opgøret mod Spanien. (Foto: © Ina Fassbender, Ritzau Scanpix)

Internettet har givet os mange kuriøse ting efterhånden.

Og lige nu er Niclas Füllkrug, Tysklands indskiftede VM-målhelt, der søndag aften sikrede 1-1 mod Spanien, på vej til at blive den næste.

Den 29-årige Werder Bremen-spiller har selvsagt stjålet overskifterne syd for grænsen, hvor hans vigtige scoring holdt liv i drømmen om videre avancement.

Det fik nogen ude på world wide web til at kigge nærmere på Tysklands VM-debutant, en forholdsvis ubeskreven angriber, og de blev ikke skuffede over, hvad de fandt.

Af Füllkrugs Wikipedia-side fremgår det under afsnittet om privatliv, at han har fået øgenavnet "Lücke", "hul" på dansk, som henviser til det mellemrum, fodboldspilleren har mellem fortænderne.

Samtidig lytter han til sangen "Eye of the Tiger" for at komme i stødet.

Og så skulle han, angiveligt, have haft et uheld tidligere i karrieren, hvor han bankede hovedet sammen med en holdkammerats og forlod situationen med den pågældende kollegas tand i pandebrasken, inden turen gik på hospitalet.

Rigtig mange på Twitter har moret sig over Niclas Füllkrugs Wikipedia-side efter scoringen mod Spanien, som gjorde mange nysgerrige på, hvem den tyske angriber er. (© Twitter: @ellabrockway)

I aftes var det aktionerne på banen, der fyldte, og her stod de tyske spillere da også i kø for at hylde Füllkrug efter et stærkt indhop mod kampens slutning.

- Det er præcis derfor, han er med, sagde Thomas Müller til ZDF og fremhævede holdkammeratens "store selvtillid".

- Det var et utroligt mål, og han er også en utrolig fed fyr, må jeg bare sige, sagde Müller.

Du kan se Niclas Füllkrugs scoring mod Spanien herunder:

Debuterede kort inden VM

Hvis man har fulgt med i tysk presse frem mod VM, har et af de store spørgsmål været, hvor landstræner Hansi Flick ville grave en målscorer frem.

Holdet har længe sukket efter en notorisk goalgetter a la pensionerede Miroslav Klose.

- Det viste sig, at Tyskland alligevel havde en 9'er (spidsangriber, red.). Han hedder Niclas Füllkrug, han spiller for Werder Bremen, han er 29 år gammel, er 11 dage inde i sin landsholdskarriere, og da det virkelig gjaldt, var han der for dem.

Füllkrug er kommet en smule ud af det blå for dem, der ikke følger Bundesligaen hver eneste uge. Da angriberen debuterede for Tyskland mod Oman kort inden VM, skete det i en alder af 29 år og 280 dage, ifølge fodboldstatistikerne hos OptaFranz.

Det gjorde ham til landets ældste debutant i marken i 20 år.

Angriberen kom naturligvis også på tavlen.

Niclas Küllkrug til pressemøde inden sin A-landsholdsdebut i november. Her kom angriberen ind efter pausen og scorede i 1-0 sejren over Oman. (Foto: © CHRISTIAN CHARISIUS)

Den sene opblomstring sker efter en årrække, hvor Niclas Füllkrug har kæmpet for at finde fodfæste i professionel fodbold og slidt med et utal af større og mindre skader. Füllkrugs første ophold i Werder Bremen blev aldrig en succes, siden fulgte lejeophold og klubskifter, inden han i 2019 vendte retur til klubben.

Her har han i denne sæson ramt topformen med ti mål i 14 bundesligakampe.

Det fik angriberen på Hansi Flicks radar.

- På dagen, hvor VM-truppen blev offentliggjort, ringede Hansi Flick til mig. Det var en kort samtale, men naturligvis et fedt opkald, sagde Niclas Füllkrug i et interview med Augsburger Allegemeine inden VM.

DR Sportens podcast "Fodboldlisten" er også rykket ind på skærmen, hvor du får mere god og underholdende fodboldsnak. I den seneste episode af "FodboldlistenTV" zoomes der ind på VM's fedeste typer:

FodboldlistenTV: VM's fem fedeste typer!