Udlandet reagerer på Danmarks VM-fuser: 'Eriksen spillede med tunesisk livvagt'

De udenlandske medier er ikke imponeret over Danmarks præstation.

(Foto: © Grafik: Maria Eriksen Volthers)

De danske fodboldherrer skuffede mod Tunesien tirsdag eftermiddag.

Sådan lyder erkendelsen fra landstræner Kasper Hjulmand og flere af spillerne så som Christian Eriksen, Joachim Mæhle og Pierre-Emile Højbjerg efter 0-0-opgøret i Danmarks åbningskamp ved VM i Qatar.

Men den punkterede stemning går igen i flere udenlandske medier.

Den spanske avis Marca skriver, at opgøret mellem Danmark og Tunesien er et eksempel på det skønne ved sporten. Uanset, hvor godt et hold man har, skal sejren fortjenes på banen.

Tyske Sport Bild er ligeledes imponeret af energien fra Tunesiens spillere og tilskuere.

Ifølge mediet slog gejsten pusten ud af den danske eufori, som var skabt af en god VM-kvalifikation. Tunesien var især gode til at stoppe midtbanekreatøren Christian Eriksen, vurderer Sport Bild.

BBC fra Storbritannien var ligeledes begejstrede for det "uimponerede" tunesiske mandskab, som med sit intense og fysiske pres gjorde kampen ukomfortabel for Danmark.

Udklip fra Sport Bild.

Ved EM trivedes Danmark som underdogs, men udråbt som medaljeaspiranter til VM blev det straks sværere, skriver BBC.

Landsmændene fra avisen The Guardian mener på samme vis, at de danske fodboldherrer skal komme op i tempo, hvis de skal håbe på mere VM-bold efter gruppespillet.

For i stedet for at handle om Christian Eriksens slutrundecomeback efter hans hjertestop ved EM sidste år blev slåskampen i Qatar en fortælling om, at VM i Qatar også kan levere fanatiske tilskuere.

Den danske VM-fuser har også fundet vej til Italien, selvom støvlelandets eget mandskab ikke har mulighed for at sparke fra sig ved slutrunden på grund af en misset kvalifikation.

Avisen La Gazzetta dello Sport kalder opgøret for en spildt mulighed for Christian Eriksen og co. Tunesien fortjente absolut det ene point efter et aggressivt, hurtigt og stærkt pres.

I videoen herunder kan du se højdepunkter fra kampen mellem Danmark og Tunesien.

Danmark spiller mod Frankrig lørdag den 26. november. Du kan se kampen på TV 2 eller følge opgøret på DR Lyd eller her på DR.dk i vores liveblog.