VAR og nordkoreansk dommer i voldsomt uvejr: Se de vilde beslutninger her

VM-opgøret mellem Argentina og Skotland blev både meget underholdende, men endte også med flere kontroversielle beslutninger.

De skotske spillere var meget skuffede efter at have smidt en 3-0-føring mod Argentina. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

Der findes nok næppe noget, der deler vandene holdningsmæssigt i sportsverden end VAR (videodommer, red.). Gårsdagens VM-gruppekamp mellem Argentina og Skotland var ingen undtagelse.

Det var utroligt bemærkelsesværdigt at argentinerne vendte 0-3 til 3-3 de sidste 20 minutter af kampen, men det sidste mål og alt omkring det, vakte endnu mere opsigt.

Kritikken bliver rettet mod den nordkoreanske dommer Ri Hyang-ok og VAR.

- Det er svært at kommentere lige efter, men jeg tror bestemt, at der var et par beslutninger, som ikke gik vores vej. Det her er VM, og du har brug for, at dommerne laver de rigtige beslutninger, og jeg synes, at der var nogle stykker, der gik imod os. Det er utrolig skuffende, siger Skotlands træner Shelley Kerr ifølge The Guardian.

Straffespark, omspark og for kort tillægstid er stikordene for det drama, der foregik de sidste ni minutter af kampen. Specielt beslutningen om et omspark har fået meget opmærksomhed efterfølgende. Den skotske målmand, Lee Alexander, forlader nemlig mållinjen for tidligt i forhold til, hvad man må.

Den tidligere amerikanske topmålmand Hope Solo var hurtig på tasterne på Twitter:

- Vi er nødt til at snakke om den regel, og måden den har indflydelse på kampene. At overtræde linjen er ikke en fordel, der retfærdiggør et omspark, skriver hun.

Vi har kigget nærmere på de afgørende situationer i kampen.

Straffesparket bliver begået

Dommeren dømmer ikke straffespark med det samme. Se sekvensen her.

Hele dramaet starter for alvor i det 86. minut ved stillingen 3-2 til Skotland. Sophie Howard, der er blevet skiftet ind mindre end et minut før, nedlægger argentineren Aldana Cometti i feltet.

Til stor frustration for argentinerne, så dømmer den nordkoreanske dommer Ri Hyang-ok ikke straffespark med det samme, men kort tid efter begynder VAR at kigge nærmere på sagen, og der ser man, at der er tydelig kontakt og dermed straffespark til Argentina.

VAR tager utrolig lang tid

Det tager lang tid for dommeren at finde ud af, at der skal dømmes straffe. Se sekvensen her.

Men det er ikke straffesparket, der er det mest omdiskuterede i den situation. Langt fra. Fra VAR begynder at kigge nærmere på situationen, indtil dommer Ri Hyang-ok fløjter for straffespark, går der nemlig lige omkring tre minutter. Men tidsspildet stopper ikke her.

Der går nemlig derudover knap to og et halvt minut, før dommeren har fået alle de skotske spillere på plads i forbindelse med straffesparket, indtil Maria Bonsegundo kan sparke. Det er samlet omkring fem og et halvt minut dommeren stopper spillet på grund af VAR, indtil det sættes i gang igen.

Det skal sparkes om

VAR vurderer, at Lee Alexander ikke blev stående på mållinjen. Se sekvensen her.

De næste fem minutter er mindst lige så omdiskuterede som de fem minutter før. Fordi Maria Bonsegundo brænder straffesparket, og skotterne løber i vild jubel hen og omfavner deres målmand Lee Alexander.

Hvad de ikke ved er, at 30 sekunder senere kigger VAR nærmere på straffesparket og vurderer, at keeperen har forladt mållinjen, før Maria Bonsegundo har sparket til bolden. Det betyder, at straffesparket skal sparkes om.

Reglen om, at målmændene skal blive på mållinjen, indtil bolden er sparket, er noget, som Fifa har haft ekstra meget fokus på i denne slutrunde. Denne situation er dog så lille, at man ikke kan se med det blotte øje, at hun overtræder.

Der bliver scoret og fløjtet af

Stor utilfredshed over den manglende tillægstid. Se sekvensen her.

Maria Bonsegundo får altså en chance mere for at udligne, og denne gang scorer hun. Vi er nu henne i det fjerde tillægsminut i kampen. Hele det her drama startede i det 86. minut, og nu er der gået otte minutter med VAR og et par straffespark.

Derfor forventer man ekstra tillægstid, men blot et enkelt minut efter, at bolden er givet op igen, fløjter Ri Hyang-ok kampen af. Denne gang er både Argentina og Skotland enige, fordi begge hold protesterer kraftigt til dommeren over, at der ikke er lagt mere tid til.

Med 3-3-resultatet er Skotland ude af VM, og det er Argentina med al sandsynlighed også.

Der er også VM-kampe i aften, hvor de sidste grupper bliver afgjort. Der venter hele fire kampe. Holland mod Canada vises på DR3 klokken 18.00 samtidig med, at man kan se Cameroun-New Zealand på DRTV.

Klokken 21.00 møder vores svenske naboer USA, og de vises også på DR3, mens du kan se Chile mod Thailand på DRTV samtidig.