Frustreret stjerne smadrer rude, da Belgiens stjerner forlader VM-slutrunden

Belgiens forsvarende VM-bronzevindere skuffer stort og er færdige i Qatar efter gruppespillet.

Hvis efterbehandlingen af Danmarks VM-exit har syntes hård i filten, kan man levende forestille sig, hvilke overskrifter de belgiske spillere vågner op til i morgen. Yikes.

Med 0-0 mod Kroatien i sidste gruppespilskamp samtidig med, at Marokko slog Canada 2-1 i aftenens andet tidlige opgør, er de forsvarende VM-bronzevindere nemlig færdige i Qatar.

En sejr, en uafgjort og et nederlag til verdensranglistens nummer to lyder det skuffende belgiske regnestykke, som trods en eksplosiv pulje havde sat næsen op efter mere.

Efter kampen smadrede belgiernes stjerneangriber Romelu Lukaku en plastikrude i udskiftningsområdet i frustration. Se episoden øverst i artiklen.

På bagkant har holdets spanske landstræner, Roberto Martínez, da også meddelt, at han stopper på posten.

- Det var min sidste kamp med landsholdet. Jeg kan ikke fortsætte. Det er på tide, at jeg accepterer, at det her var den sidste kamp, siger Martinez ifølge nyhedsbureauet AFP.

Krise? Det skulle man da mene.

Spanske Roberto Martinez har efter aftenens kamp valgt at stoppe som landstræner for Belgien. (Foto: © Jack guez, Ritzau Scanpix)

Selve opgøret mellem Belgien og Kroatien var både tempofyldt og chancerigt. Efter 14 minutter pegede dommer Anthony Taylor i belgiernes felt, straffespark Kroatien, Luka Modric på vej mod pletten.

Et sted ude i videovognen ville VAR det dog anderledes. Underkendt. Ingenting alligevel.

I stedet fortsatte den åbne slagudveksling, der blev mere nærgående set med belgiske briller efter pausen. Her havde Romelu Lukaku en kæmpechance, der med det rette touch kunne have sendt Belgien i ekstase.

Du kan se Romelu Lukakus mange store chancer i videoen herunder:

Lukakus afslutning ramte dog opstanderen, stolpe ud, meget sigende for belgiernes VM-slutrunde. Kort inden overtiden var angriberen på spil igen ad to omgange, men også her kiksede han fælt.

Dermed er VM's gruppe F færdigspillet. I toppen finder vi, en smule overraskende, Marokko, mens Kroatien nupper andenpladsen. De sekundære placeringer tilfaldt Belgien og Canada.

Når ordene "skuffelse" og "fiasko" blev taget i brug om Danmarks exit, virker det fuldstændig passende at grave samme gloser frem om den belgiske VM-optræden, mener Arnela Muminović, DR Sportens fodboldekspert.

- Vi vidste godt, at Belgien havde nogle problemer op til slutrunden, nogle spørgsmålstegn, men det har godt nok været skuffende, at de har spillet så dårligt, siger Arnela Muminović.

Intriger og ballade i truppen

Under årets VM-slutrunde har meget andet end de fodboldmæssige præstationer fyldt i Belgiens lejr.

Under 0-2 nederlaget til Marokko i søndags sås det blandt andet, hvordan spillerne mundhuggedes internt og med den nu tidligere landstræner Roberto Martínez, siger Arnela Muminović.

- Jeg synes faktisk, at det var småpinligt at se på, siger DR Sportens fodboldekspert.

Kevin De Bruyne ledte ikke længe efter en grimasse, der kunne passe. I minutterne efter VM-exittet var Belgiens store stjerne utrolig skuffet. (Foto: © BERNADETT SZABO, Ritzau Scanpix)

Allerede inden VM's første fløjt havde den belgiske stjerne Kevin De Bruyne også travlt med at sparke holdet langt ud af favoritfeltet.

- At De Bruyne inden slutrunden direkte sagde til pressen, at de overhovedet ikke var favoritter, og at de var blevet for gamle sammenlignet med for fire år siden, var allerede et faresignal, siger Arnela Muminović.

Det er ikke mere end fire år siden, at Belgien vandt bronze ved VM i Rusland efter en 2-0 over England. Se højdepunkter fra det opgør herunder:

Det er ellers ikke, fordi Belgien mangler stjernestøv i truppen.

Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku. Store navne, store profiler. De har gennem mange år været med til at skrue forventningerne op i hjemlandet, hvor der taltes om en gylden generation.

- Det har de ikke kunnet leve op til, siger Arnela Muminović.

- Det her VM var måske deres sidste chance for at gøre det.

Største præstation hidtil har været VM-bronzemedaljerne i 2018.

- Det er ikke, fordi at jeg vil give belgisk fodbold et dødsstød, men det her var et tegn på, at der skal ske noget andet, siger DR Sportens fodboldekspert.

Det er allerede sket. Nu skal holdet ud og finde sig en ny landstræner.