Verdensstjerne og bannerfører for ligestilling: Syvårige Alex Morgan vidste hun ville være professionel

Én stjerne lyser lidt klarere end de andre, når USA i aften spiller deres første kamp ved VM.

Alex Morgan er populær blandt publikum ved træningen med det amerikanske landshold til VM i Frankrig (Foto: USA TODAY USPW © Scanpix)

En syvårig pige løber sammen med sin storesøster ind på deres mors kontor. Storesøsteren finder en gul post-it blok og skriver en besked til deres mor, hvor hun fortæller, at hun gerne vil være model, når hun bliver stor.

Den syvårige pige kan ikke dy sig. Hun vil også skrive en seddel til deres mor, så hun griber kuglepennen og skriver: ”Hej Mor. Mit navn er Alex, og jeg bliver professionel fodboldspiller".

Nogenlunde sådan fortæller Alex Morgan selv om episoden i The Players Tribune.

Et par og tyve år, mere end 160 landskampe og et hav af mål senere må den forudsigelse siges at være gået i opfyldelse for den nu 29-årige Alex Morgan.

Som en af anførerne på det amerikanske kvindelandshold og bannerfører for kvindelige fodboldspillere verden over er hun ikke bare professionel, hun er en ledestjerne for kvinder og går forrest i kampen for ligestilling i fodboldens verden.

- Det er jo det, som er så fantastisk ved Alex Morgan, fortæller DR Sportens fodboldkommentator, Arnela Muminovic

- For i princippet er hun jo ikke en af de spillere, som behøver pengene. Alligevel står hendes navn altid som et af de første, når der snakkes om ligestilling i kvindefodbold. Og det fortæller meget om hende som person, at hun ikke bare læner sig tilbage, men gerne kæmper kampen for andre.

Den kamp, der henvises til, er det amerikanske kvindelandsholds nuværende konflikt med det amerikanske fodboldforbund, hvor de kvindelige spillere ikke mener, de får den betaling, de fortjener sammenlignet med deres mandlige kollegaer.

Nu er det Morgans tur

Slutrunden i Frankrig er Alex Morgans tredje verdensmesterskab. Og mens hun ved de foregående to har stået i skyggen af andre amerikanske stjerner, så skal det laves om denne gang.

- Ved hendes første VM var hun mest indskifter. Og for fire år siden var det Carly Lloyd (tidligere amerikansk landsholdsspiller) som tog hele opmærksomheden. Så denne gang er det Alex Morgans tur. Det er nu, hun skal vise, at hun også er den store stjerne, som hun er udråbt til at være, lyder det fra Arnela Muminovic.

Der går dog ikke røg af en brand uden ild, og med 101 mål og 40 assists i 161 landskampe, har Alex Morgan da også over en længere periode bevist, at hun er en af sportens helt store stjerner. Og så har hun noget, som alle amerikanere elsker, nemlig en god historie.

For selvom hun forudsagde sin fodboldkarriere på post-it sedlen til sin mor allerede som syvårig, så begyndte Alex Morgan først for alvor at spille fodbold som 14-årig. Alligevel har hun nået toppen – både spillemæssigt, og hvad angår populariteten i den amerikanske befolkning.

- Hun er på mange måde ’The American sweetheart’, fortæller Arnela Muminovic.

- Siger tidligt, at hun vil være professionel fodboldspiller, kommer sent i gang, og alligevel når hun hendes drøm. Sådan noget elsker amerikanerne jo.

Om Alex Morgan og resten af det amerikanske landshold formår at genvinde verdensmesterskabet, vil tiden vise, men en ting er sikkert. Alex Morgan har allerede vundet, når det handler om at opfylde det løfte, hun som syvårig gav sin mor på en post-it-seddel.

USA møder i aften Thailand. Du kan se opgøret på DR3 kl. 21.00. Du kan se alle kampe på DR3 og DRTV. VM varer til 7. juli.

Facebook
Twitter