VIDEO USA's verdensmestre hyldes af tusindvis i kæmpe New York-parade

Det amerikanske landshold i kvindefodbold droppede en tur i Det Hvide Hus til fordel for folkefest.

I ægte amerikansk stil blev det amerikanske kvindelandshold i fodbold hyldet for Verdensmesterskabet i en kæmpe parade med både Harley Davidson-motorcykler, sækkepibe-orkester og masser af konfetti.

Her til eftermiddag kørte de igennem millionbyen New Yorks brede boulevarder, hvor tusindvis af fans var mødt op for at hylde dem.

Fodboldspillerne er blevet ikoner i USA for deres kamp for lige rettigheder - og ikke mindst ret til lige løn. De havde da også et skilt med, hvor der stod "parader er cool - ligeløn er mere cool".

Landsholdet har sagt nej til at blive hyldet af den amerikanske præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus, som der ellers er tradition for.

Det hele startede under VM-turneringen, da den amerikanske angriber og anfører, Megan Rapinoe, sagde, at hun ikke ville besøge Det Hvide Hus og Trump, hvis USA skulle vinde turneringen.

Det fik Trump til at svare på Twitter, at Rapinoe burde vinde, før hun talte, og skrive: "Gør arbejdet færdigt!". Hvilket Rapinoe formåede med sit mål i VM-finalesejren over Holland.

Se de amerikanske verdensmestre blivet hyldet i videoen øverst i artiklen.

FacebookTwitter