Vinder Danmark VM? Modstanderne har stor respekt for det danske 'dræbergen'

Journalister fra Tunesien, Frankrig og Australien forventer alle, at Danmark når langt til VM i Qatar.

"Danmark har generelt en spændende ung generation med Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard og Jesper Lindstrøm, hvilket passer godt til de erfarne kræfter som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel," siger den franske journalist Julien Laurens. (Foto: © Michael Barrett Boesen, Copyright © Michael Barrett Boesen)

Landstræner Hjulmand har sagt det, og popfænomenet Gulddreng har sunget om det. Danmark vinder VM i fodbold.

Det kan selvsagt lyder underligt at gå ind til en hvilken slutrunde uden ambitionerne om at vinde det hele, men det er ikke blot i det dryptudsformede land mod nord, at man kipper med klaphatten.

Også uden for Danmarks grænser mener man, at Christian Eriksen og co. har en god chance for at løfte trofæet i Qatar i slutningen af december.

DR Sporten har snakket med tre sportsjournalister fra henholdsvis Tunesien, Frankrig og Australien, som alle har høje forventninger til Danmarks landshold.

Tunesien

Christian Eriksen og resten af den danske trup ser måske flinke ud, men på banen bliver du klogere, siger Souhail Khmira. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Souhail Khmira, journalist ved BBC Africa.

Hvad tænker man om det danske landshold i Tunesien?

- Det er en af de kampe, som Tunesien ser mest frem til, men også frygter. I starten var folk ikke så betænkelige, men efter sejrene over Frankrig i Nations League, er tuneserne bekymrede. De præstationer var meget overbevisende, siger Souhail Khmira.

- Kampen mellem Tunesien og Danmark er selvsagt vigtig for begge hold, men det bliver ikke nemt for Tunesien, som vil være glade for en uafgjort.

Hvad er Danmarks styrker og svagheder?

- Der er ikke mange svagheder hos Danmark, og jeg kan godt lide den diskrete måde, holdet spiller på. De flyver lidt under radaren, men har et dræbergen, og det overvælder modstanderen.

- Det er, som om Danmark har overbevist alle om, at man ikke er en trussel, og når du så går på banen, finder du ud af, at du tog grueligt fejl. Danmark er virkelig gode, men de praler ikke med det, og det gavner sig. Bare se kampene mod Frankrig

Hvor langt kommer Danmark og Tunesien ved slutrunden?

- Tunesien får meget svært ved at nå videre fra gruppespillet. Danmark kommer langt og er min dark horse til VM-titlen. Møder de Argentina, bliver det svært, men jeg tror, Danmark når semifinalen.

Frankrig

Andreas Skov Olsen er en af flere spændende unge danske spillere hos de kommende gruppevindere, mener den franske journalist. (Foto: © Fabian Bimmer)

Julien Laurens, journalist ved ESPN, BT Sport og RMC Sport.

Hvad tænker man om det danske landshold i Frankrig?

- Jeg rangerer dem meget høj, og at Danmark er nummer 10 på verdensranglisten, siger meget. Derudover var sejrene over Frankrig meget overbevisende, og det gjorde ondt på det franske landshold.

- Ved EM sidste år var Danmark gode, men det er stort, at Christian Eriksen er tilbage på holdet. Da Frankrig trak Danmark, var der mange på landsholdet, som tænkte, "åh, det bliver virkelig svært."

Hvad er Danmarks styrker og svagheder?

- Danmark har generelt en spændende ung generation med Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard og Jesper Lindstrøm, hvilket passer godt til de erfarne kræfter som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel. Det virker, som om alle løfter hinanden på landsholdet, og Danmark har en stærk enhed.

- Hvad angår svagheder, har Andreas Christensen og Simon Kjær ikke spillet så meget for deres klubber på grund af skader, ligesom Kasper Schmeichel har haft en blandet start i Nice. Defensivt står Danmark ikke så stærkt som tidligere, men det er småting. Danmark har ikke mange svagheder.

Hvor langt kommer Danmark og Frankrig ved slutrunden?

- Skaden til Karim Benzema ændrer alt. De mangler i forvejen Paul Pogba, N'Golo Kanté og Presnel Kimpembe, som alle havde været i startopstillingen. Jeg tror, de taber 1/8-finalen til Argentina.

- Danmark er favoritter til at vinde gruppespillet og finalen bør være målet. Ryger I ud inden kvartfinalen, har det ikke været et godt VM. Selvom der er nogle problemer defensivt, har Danmark truppen til at nå virkeligt langt. Har man lært af nederlaget i EM-semifinalen mod England, får alle problemer med Danmark.

Hvad er landsholdsspillernes største VM-minder? Og hvem, tror de, bliver slutrundens største profil? Det kan du finde ud af på DRTV i ”De sidste svar før VM”, hvor DR har besøgt fire af landsholdets store profiler kort før den så omdiskuterede slutrunde.  

De sidste svar før VM

Australien

Den 36-årige Kasper Schmeichel er oppe i årene og kan vise sig at blive Danmarks svaghed, spår den australske journalist. (Foto: © Jens Dresling)

Mike Hytner, sportsredaktør ved The Guardian Australia.

Hvad tænker man om det danske landshold i Australien?

- Australierne har meget høje tanker om Danmark. De har set gode ud i kvalifikationen, og fornemmelsen her er, at Danmark og Frankrig udgør en uoverkommelig barriere for Australien i gruppespillet.

Hvad er Danmarks styrker og svagheder?

- Christian Eriksen er selvsagt på de flestes radar. Hans historie med comebacket fra sit hjertestop er intet andet end bemærkelsesværdig, og så er han i storform for Manchester United. Det stopper dog ikke der. Forsvaret emmer af erfaring og bliver svært at nedbryde. Fra Australiens synspunkt bliver det svært at komme på måltavlen mod Danmark.

- Kasper Schmeichel er også meget erfaren, men han er oppe i alderen. Han er ikke en decideret svaghed, men der kan være et spørgsmålstegn ved hans formkurve på grund af hans optakt med Nice. Derudover mangler midtbanen en smule fart, som måske kan udnyttes. Bare ikke af Australien.

Hvor langt kommer Danmark og Australien ved slutrunden?

- Australiens trup har ikke en spiller, som skiller sig ud og er i stand til lidt magi, og derfor får man det svært i gruppen. De går ikke videre.

- Danmark går videre fra gruppespillet, og jeg kan sagtens forestille mig en kvartfinaleplads. Truppen rummer meget talent, men meget hviler på Christian Eriksens VM-form, for han kan få Danmarks hold til at klikke.

Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge den på DR1 og DRTV, DR Lyd og her på dr.dk.