VM-kommentator blev fjernet i pausen efter at have sagt navnet på Tyrkiets mest scorende spiller

Engang blev Hakan Sükür hyldet for sine bedrifter for det tyrkiske fodboldlandshold. Nu kan det koste dyrt bare at nævne hans navn.

Hakan Sükür er Tyrkiets mest scorende fodboldspiller nogensinde. I dag lever han i eksil i USA. (Foto: © FATIH SARIBAS, Scanpix Denmark)

RETTELSE: Denne artikel, som delvist bygger på en artikel fra TV 2, er blevet ændret markant og passager er fjernet, fordi den citerede oplysninger fra en Twitter-profil, som ifølge TV 2 ikke var korrekte.

Der var dramatik i den tyrkiske kommentatorboks, da Marokko torsdag slog Canada 2-1 ved VM og avancerede til turneringens ottendedelsfinaler. Og det selvom Tyrkiet slet ikke er med ved slutrunden i Qatar.

Marokko bragte sig nemlig foran i kampen efter bare tre minutters spil, og det vakte minder hos kommentatoren for den tyrkiske tv-kanal, TRT.

Kommentatoren, Alper Bakircigil, fandt med den marokkanske scoring anledning til at nævne, hvem der har noteret sig for den hurtigste scoring i VM-historien. Det skriver TV 2.

Det hurtigste mål ved et VM faldt efter bare 11 sekunder. Det var ved slutrunden i 2002 i Japan og Sydkorea, og det var en tyrker, der stod for scoringen: Legende og notorisk målmaskine, Hakan Sükür.

Her scorer Hakan Sükür mod Sydkorea ved VM i 2002 på bare 11 sekunder:

Efter at have kommenteret første halvleg af kampen mellem Marokko og Canada, blev den tyrkiske kommentator i pausen fjernet fra kommentatorboksen og afløst af en kollega, skriver TV 2 med henvisning tyrkiske medier.

Tidligere henviste DR til en opdatering på Twitter, hvor en profil udgav sig for at være Alper Bakırcıgil, som her skrev, at kommentatoren også var blevet fyret. Men ifølge tyrkiske medier skriver Bakırcıgil på sin Instagram-profil, at Twitter-profilen er falsk, og han afviser at være fyret, skriver TV 2.

'Ikke en fjende af staten'

Den 51-årige fodboldpensionist, Hakan Sükür, var en feteret stjerne både i og udenfor Tyrkiet, mens hans var aktiv.

Da støvlerne blev lagt på hylden, gik Sükür ind i tyrkisk politik. Først for præsident Recep Tayyip Erdogans parti, men siden som uafhængig. Og så begyndte problemerne for den gamle målræv.

Herunder kan du se højdepunkter fra opgøret mellem Marokko og Canada.

Hakan Sükür forlod politik i 2015, og to år senere måtte han flygte med sin familie til USA efter at være blevet kædet sammen med de ansvarlige bag kupforsøget mod Erdogan.

Selv afviste Sükür i et interview i 2020 at have gjort noget ulovligt. Men en arrestordre tvang ham og familien til at flygte.

- Det kan godt være, at jeg er regerings fjende, men jeg er ikke en fjende af staten eller den tyrkiske nation. Jeg elsker mit land, sagde Hakan Sükür til Welt am Sonntag for to år siden.

Hakan Sükür har slået sig ned i den amerikanske stat, Californien, hvor han har ernæret sig som caféejer og siden Uber-chauffør samt ved at sælge bøger.

Tilbage står et uomtvisteligt faktum: 11 sekunder tog det Hakan Sükür at score mod Sydkorea i 2002. Og det er VM-historiens hurtigste mål.