VM-stemningen nærmer sig, men noget andet fylder: 'Jeg kommer ikke til at vende det blinde øje til'

Det danske fodboldlandshold ser frem til at komme i gang ved VM i Qatar, som bliver en anderledes slutrunde af flere årsager.

Der var stor interesse for at sende landsholds af sted fra Danmark. Modtagelsen på hotellet i Qatar var speciel, men varm. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Specielt og dejligt på én og samme tid.

Sådan beskriver Christian Nørgaard den umiddelbare følelse, efter han og resten af det danske fodboldlandshold i går ankom til Qatar.

På søndag begynder VM, og Christian Nørgaard, midtbanemotor med base i engelske Brentford, glæder sig til at komme i gang ved slutrunden.

- Det er specielt at stoppe midt i sæsonen, flyve til Qatar og skulle spille en VM-slutrunde, siger Christian Nørgaard til DR Sporten.

Du kan se et udklip af interviewet med den danske landsholdsspiller i videoen herunder.

Der er mange faktorer, som gør dette verdensmesterskab anderledes, fortsætter han. Optakten har handlet meget om Qatars brud på menneskerettighederne og knap så meget om det sportslige aspekt.

Det er helt på sin plads, men Christian Nørgaard forsøger at holde fokus på fodboldspillet.

- Jeg kan godt forstå, at folk har holdninger til det uden om spillet, men jeg forsøger at lade være med at læse kommentarsporet på diverse sociale medier, for så bliver det nemmere at holde fokus på det, jeg skal.

- Nogle har prøvet at være til en VM-slutrunde før, men for mig er det første gang, så det er ikke så svært for mig (at holde fokus, red.), for det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var lille. Jeg glæder mig til at få det sparket i gang, siger han.

Vigtigt at være kritiske

Det samme gør Thomas Delaney, der så småt er begyndt at mærke VM-stemningen. Han synes ligeledes, at stemningen omkring VM er anderledes og fremhæver kritikken af værtsnationen Qatar.

- Det er vigtigt, at vi som danskere er kritiske og ser på, hvordan værtsskabet for eksempel er blevet tildelt Qatar. Jeg vil fokusere på det sportslige, og der er folk i DBU, som ved mere om det politiske spil og tager sig af det, siger Thomas Delaney.

- Men jeg kommer ikke til at vende det blinde øje til. I fremtiden vil vi spillere gerne undgå, at sådan noget sker igen.

Thomas Delaney under ankomsten til Qatar i går. (Foto: © John Sibley, Ritzau Scanpix)

Næste semifinale skal vindes

Trods det store fokus på forhold uden for fodboldbanen vil Thomas Delaney gøre sit bedste for at fokusere på Danmarks kommende gruppekampe. Og gerne en lang tur i knockout-fasen.

Ifølge Thomas Delaney agter danskerne at nedkæmpe slutrundens største nationer på vej mod VM-trofæet.

- Næste gang, jeg er i en semifinale, vil jeg vinde, og sådan har vi det alle sammen, siger midtbanespilleren.

- Ikke at det er en skuffelse, hvis vi ikke vinder VM, men vi vil gøre vores bedste, for vi er sultne, har et godt hold, og hvis stjernerne står rigtigt, kunne det være sjovt at følge Danmark hele vejen til VM.

Dejligt, men specielt

Det danske landshold ankom tirsdag til sit hotel. Også her var viste slutrunden sig fra sin særegne side.

I stedet for de hundredvis af danskere, der mødte spillerne på deres hotel i Helsingør i sommeren 2021, var der denne gang to håndfulde ansatte og en lille gruppe fans, der bød spillerne velkommen med "Denmark, Denmark, Denmark"-tilråb.

- Det er dejligt endelig at være her, selvom det også er specielt. Velkomsten var god, men også speciel med de her fans i danske trøjer, som ikke har det store kendskab til Danmark. De er glade for, at vi er her og kommer og besøger dem. Det har været en varm velkomst, og vi føler os trygge, siger Joakim Mæhle om modtagelsen.

Nørgaard, Delaney, Mæhle og co. åbner VM mod Tunesien den 22. november. Du kan følge VM på alle DR's platforme.