"Zanka" Jørgensen er Årets Talent

Det er de danske fodboldspillere i Danmarksturneringen og i udlandet har valgt FC Københavns Mathias "Zanka" Jørgensen som Årets Talent 2008.

Det er ikke kun i Superligaen, at Mathias "Zanka" Jørgensen gør sig - han var også med i FCK's UEFA Cup-kamp mod Valencia. (Foto: Diego Tuson © Scanpix)

FC Københavns 18-årige midterforsvarer Mathias "Zanka" Jørgensen er kåret til Årets Talent 2008. Det er de danske fodboldspillere i Danmarksturneringen og i udlandet, som har valgt Superliga-spilleren.

- Han er velovervejet, god med bolden, god i spillet fremad banen, og så er han stærk defensivt og stærk på hovedet. Han har det meste af, hvad en god forsvarsspiller skal have, siger Morten Nordstrand, når han skal beskrive sin holdkammerat over for DR Sporten.

Masser af spilletid

Mathias "Zanka" Jørgensen blev hentet til FCK fra B93 i sommeren 2007, og allerede som 17-årig nåede han at få 12 Superliga-kampe i benene. Og i den nuværende sæson er han startet inde i ni ud af 11 Superliga-kampe

- Jeg koncentrerer mig egentlig bare om at få lov til at spille så mange kampe som muligt, og så kan alt ske, siger Årets Talent 2008 om sin fremtid.

Hans træner i FCK, Staale Solbakken, mener, det er realistisk, at Mathias "Zanka" Jørgensen kan få debut på A-landsholdet inden VM-slutrunden i Sydafrika 2010.

Spillerforeningen har uddelt prisen siden 1999.

ExternalContent

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b1ec5a11f9d09b43e0e30

FacebookTwitter