Følg De Paralympiske Lege på DR

De Olympiske Lege er ovre, men det er ikke slut med atletik og svømning i London. DR dækker også De Paralympiske Lege tæt.

Ulla Essendrop er vært på DR1-programmet, der hver aften samler op på PL. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

De Olympiske Lege er ovre, men det er ikke slut med atletik og svømning i London.

Den 29. august tager De Paralympiske Lege, PL, nemlig over. Ved PL i Beijing for fire år siden blev der ikke sendt direkte tv herhjemme. Det bliver der lavet om på i år.

DR har enerettighederne på De Paralympiske Lege i London og sender flere timers daglige transmissioner hver dag på DR HD. Derudover kommer der, efter den sene TV-Avis, et dagligt magasin på DR1, der samler op på de største begivenheder fra dagen.

- Vi synes, at De Paralympiske Lege kan bære meget mere end den dækning, de fik for fire år siden. Derfor satser vi stærkere på det i år, siger Tine Bendix, der er redaktionschef på DR Sporten.

Hun er spændt på, hvordan PL bliver modtaget af seerne.

- Jeg håber, det bliver taget godt imod. Vi synes, det er rigtig godt stof, så vi glæder os til at formidle det, siger hun.

De danske atleter

Danmark stiller op med et hold på 28 atleter. De deltager i otte forskellige sportsgrene - atletik, bordtennis, cykling, goalball, ridning, sejlads, skydning og svømning.

Værten på det daglige magasin på DR1 bliver Ulla Essendrop.

- De Paralympiske Lege adskiller sig ikke særlig meget fra OL. Det er atleter, der har arbejdet rigtig hårdt, for at nå De Paralympiske Lege. Jeg har så meget respekt for det, de gør, fordi de er så dedikerede, siger Ulla Essendrop.

De Paralympiske Lege viser sig første gang på skærmen på DR HD onsdag den 29. august klokken 22.20, hvor det hele bliver skudt i gang med åbningsceremonien. Kanalen er også det primære hjemsted for de direkte transmissioner. Det daglige magasin, hvor Ulla Essendrop er vært, bliver sendt første gang torsdag den 30. august klokken 21.25 på DR1.

Facebook
Twitter