Følg Touren live på P3

Hver eftermiddag kan du følge Touren live fra Frankrig på P3. Værterne på programmet er Lisbeth Østergaard og Ulrik Jensen.

Lisbeth Østergaard og Ulrik Jensen er værter på P3s Tour de France program (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Klik her og lyt med på Tour-radioen - hver eftermiddag fra klokken 15.

Lisbeth Østergaard og Ulrik Jensen er sommerens værter på DRs Tour-radio på P3.

Hver eftermiddag sender de fra klokken 15 til 18 på P3, hvor de løbende har DR Sportens kommentator Henrik Liniger og Carsten Ritter med på linien med sidste nyt fra dagens etape i Frankrig.

P3 følger de spændende etape-afslutninger på nært hold og vil også stille om, hvis der sker interessante udviklinger tidligere på dagen.

I studiet sidder de erfarne P3-værter Lisbeth Østergaard og Ulrik Jensen. Listbeth Østergaard kender lytterne fra et hav af programmer, bl.a. Tidlig Morgen, Ugen på P3, live-sendinger fra Roskilde Festival og Skanderborg Festival, Musikquizzen, Madvig PLUS Østergaard og Stereo.

Ulrik Jensen har i en årrække dækket de vigtigste nationale og internationale sportsbegivenheder, bl. a. i ’Sport på 3’eren’, men har også tidligere været på programmer som Hovedkvarteret, Forspil, Go' Morgen P3 og gennem tiderne lavet masser af festivalradio.

Med Lisbeth og Ulrik ved roret kan lytterne med andre ord være sikre på at sport, musik og underholdning går op i en højere enhed. Derudover vil den tidligere professionelle cykelrytter Alex Pedersen bidrage med relevant indsigt og analyser som løbet skrider frem.

Holdet bag Tour på P3

Tour vært Lisbeth Østergaard (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Lisbeth Østergaard

Funktion: Vært på P3 sammen med Ulrik Jensen Tour-erfaring: Jeg har ikke den helt store tour-erfaring. Faktisk har jeg ingen. Jeg elsker cykelløb og har kigget med på skærmen, og lyttet med på radioen i mange år. Og som så mange andre der følger med fra sofaen, så ved JEG meget ofte, hvad de forskellige ryttere BURDE gøre helt taktisk for at vinde løbet!!!!

Største tour-oplevelse: Jeg burde være et skarn, hvis jeg ikke siger 96 og Bjarne Riis.

Tour vært Ulrik Jensen (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Ulrik Jensen

Funktion: Vært på Tour de France på P3 sammen med Lisbeth Østergaard. Min opgave er at holde lytterne ajour omkring dagens etape, og om hvad der ellers rører sig i tour-universet - og så spiller vi selvfølgelig en masse musik ind i mellem. Tour-erfaring: Arbejdsmæssigt har jeg beskæftiget mig med touren flere gange og nyhedsdækket den i såvel radio som på nettet. Sjovest var det dog sidste sommer, da vi valgte at lave et decideret tour-program på P3. Et program hvor Mathias Buch Jen-sen var min medvært.

Største tour-oplevelse: Jeg har altid fulgt Tour de France - og især efter at TV2 i sin tid hyrede Jørgen Leth, som jeg i høj grad beundrer. Især fulgte jeg med i begyndelsen af 90'erne, hvor min store helt, italieneren Claudio Chiapucci, huserede. 1996-udgaven fulgte jeg på en græsk grillbar under en ferie på en lille ø, hvor de intet vidste om touren. Indehaveren af grillen spurgte, om det foregik i Tyrkiet... Min kammerat og jeg købte tonsvis af souvlaki, dåsecolaer og kaffe den sommer, mens Riis rasede i pedalerne.

DR Sportens ishockeyreporter Carsten Ritter. (Foto: Ulla Voigt © DR)

Carsten Ritter

Funktion: Kommentator og reporter på P3 Tour-erfaring: Årets Tour de France bliver mit sjette i træk som reporter. Først tre år på Ritzaus Bureau, dernæst to år på tv på DR og nu altså radio. Ellers har jeg fulgt Tour de France intensivt gennem medierne, siden jeg selv begyndte at køre cykelløb som ni-årig i 1977. Det var året, hvor tyskeren Dietrich Thurau var den store overraskelse med næsten 14 dage i den gule førertrøje, og blev mit idol.

Største tour-oplevelse: Min største Tour-oplevelse er et skarpt opløb mellem tre episoder. Den jeg altid tænker tilbage på med mest fascination er fra 1989, hvor Greg Lemond og Laurent Fignon kæmpede en meget intens tvekamp, hvor de hele tiden skiftedes til at erobre førertrøjen. Jeg husker en bjergetape, hvor de to igen var alene og Greg Lemond var løbet tør for vand. Forgæves rakte han ud efter vand hos tilskuerne, og Laurent Fignon kørte op på siden af ham, tog sin flaske og hældte vandet ud på vejen for ligesom at demonstrere, at han havde så meget overskud, at han i hvert fald ikke havde brug for vand.

Den næste oplevelse var faktisk året før - altså 1988, hvor min tidligere klubkam-merat fra CC Gladsaxe, Johnny Weltz vandt bjergetapen til Puy de Dome ved at køre fra tyskeren Rolf Gölz kort før mål. Vi havde trænet mange kilometer sammen, og Johnnys etapesejr gjorde mig meget stolt.

Den tredje og sidste situation er fra da jeg dækkede min første Tour i 2001. Der havde jeg en oplevelse, jeg nok aldrig glemmer. Natten før 16. etape havde jeg haft indbrud i min bil, så jeg måtte begynde dagen først på politistationen, og siden med at køre til den nærmeste lufthavn og skifte min udlejningsbil ud med en, som ikke havde fået smadret sideruden. Det betød, at jeg forlængst havde afskrevet at nå frem til mål før rytterne. Målet var i den lillebitte by på landet - Sarran - og vejene dertil var små og snørklede. Derfor var min overraskelse stor, da politiet lod mig køre ind på ruten 10 km før mål. Jeg havde en fornemmelse af, at det måtte blive knebent, og hænderne begyndte rigtigt at svede på rattet, da motorcyklerne og bilerne, som kører foran rytterne begyndte at overhale mig. Temmeligt svedig og forpustet nåede jeg i mål 5-7 minutter før rytterne - etapen blev i øvrigt vundet af den nuværende CSC-rytter Jens Voigt.

Henrik Liniger (Foto: Ulla Voigt © DR)

Henrik Liniger

Funktion: Kommentator og reporter på P3 Tour-erfaring: Det er fjerde gang, jeg dækker Tour de France for DR. Men min debut på Touren var som tilskuer på sidste etape til Champs-Elysées i 1981 - som 7-årig!

Største tour-oplevelse: Touren 2003 - min første som kommentator. Alt var nyt og spændende - og helt fantastisk! Jeg husker især turen op til Alpe d'Huez - i 35 grader i en Fiat Punto uden aircondition og med en motor, der ikke helt kunne lide de 21 hår-nålesving. Men jeg kom da op - og ned igen - og hele vejen til Paris i den hårdarbejdende Punto. Året efter fik jeg en lidt større bil at køre Tour'en i....

Spot: tourdefrance-movingif

Facebook
Twitter