Bahrains Grand Prix aflyst

Bahrains Grand Prix, der 13. marts skulle have åbnet Formel 1-sæsonen, er blevet aflyst på grund af urolighederne i det lille kongedømme.

Fernando Alonso i front for Bahrains Grand Prix 2010. I år bliver løbet ikke til noget. (Foto: Yannis Behrakis © Scanpix)

Bahrains Grand Prix, skulle have åbnet Formel 1-sæsonen 13. marts, er blevet aflyst på grund af urolighederne i det lille kongedømme.

Det oplyser arrangørerne af løbet.

Bahrains kronprins, Salman bin Hamad Al Khalifa. (Foto: Carmen Jaspersen © Scanpix)

Bahrains kronprins, Salman bin Hamad Al Khalifa, der ejer rettighederne til løbet, har ifølge AP ringet til Formel 1-chefen Bernie Ecclestone for at meddele ham beslutningen.

'Vi følte, det var vigtigt for landet at fokusere på de umiddelbare spørgsmål af national interesse og lade værtskabet af Bahrains Formel 1-Grand Prix finde sted på et senere tidspunkt', hedder det i en udtalelse fra kronprinsen.

Det er dog endnu uklart, hvorvidt løbet vil blive kørt senere eller helt pilles ud af kalenderen. Bernie Ecclestone har tidligere afvist muligheden for at flytte det til et andet land.

Bahrain - en østat i Den Persiske Bugt, har i over en uge været skueplads for voldsomme gadeprotester. Tusindvis af demonstranter kræver, at det regerende monarki opgiver kontrollen over landet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter