Bekymret Magnussen starter på brugte dæk i Østrig

Danskeren starter på brugte dæk i Østrig, og det kan koste ham dyrt efter en ellers god kvalifikation.

Kevin Magnussen er bekymret over sine dæk forud for Østrigs Grand Prix. (Foto: Joe Klamar © Scanpix)

Formel 1-køreren Kevin Magnussen skal starte søndagens grandprix i Østrig på brugte softdæk, og det giver anledning til bekymring hos den danske Haas-kører.

Lørdag overraskede han ellers med en fremragende kvalifikation i Østrig, hvor han satte femtebedste tid, men skal starte som nummer ti på grund af en straf i forbindelse med et gearkasseskift.

De ti forreste kørere skal indlede løbet på de dæk, de brugte under Q2 i kvalifikationen, og det er ikke positivt, siger danskeren, da Ekstra Bladet spørger ham, hvor stor en ulempe, det er.

- Meget stor. Desværre. Vi har kørt med meget downforce denne weekend, fordi vi ved, at det har virket tidligere, men egentlig er det ikke en bane til høj downforce, fordi den har lange langsider. Det er nemt at overhale, så det bliver ikke nemt. Men jeg går ind til det med åbent sind og ser, hvad der lader sig gøre.

- De dæk er virkelig svære at blive kloge på, så jeg er ikke 100 procent sikker på, at vi ikke får problemer med dem i løbet, siger Kevin Magnussen til avisen.

Kørerne bag ham - dem uden for top 10 - kan frit vælge, hvilke dæk de vil indlede med i løbet. Det gælder for eksempel Haas-kollega Romain Grosjean, der starter lige bag danskeren.

Grandprixet i Østrig begynder klokken 15.10 dansk tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter