Dansk racertalents 2019-sæson ligger fast: Ét skridt nærmere Formel 1

Den 17-årige racerkører Christian Lundgaard skal i 2019 køre i Formel 3-klassen.

Christian Lundgaard (højre) har nu styr på sin 2019-sæson. Her er han sammen med sin far, Henrik (venstre), der også er racerkører. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er ikke kun fart på racerkøreren Christian Lundgaard, når han sidder i en racerbil.

Også i hans karriere går det meget hurtigt, og nu er den 17-årige dansker kommet et skridt nærmere den store drøm om et sæde i Formel 1.

2019-sæsonen ligger nu fast, og den byder på ræs i FIA Formel 3-klassen, også kaldet F3, hvor han skal fortsætte med at repræsentere Renault med sin plads på Art Grand Prix-teamet.

Det er Lundgaards tredje sæson hos Renault Sport Academy, som er Renaults talentprogram, og danskeren er glad for, at samarbejdet fortsætter.

- Renault viser, at holdet har en masse tiltro til mig, og jeg er glad for alle de muligheder, Renault har givet mig. Renaults struktur og støtte har været vigtig, og jeg håber, at jeg kan betale tilbage med sejre og podiepladser, siger Christian Lundgaard i en pressemeddelelse.

Christian Lundgaard sluttede i 2018 som nummer to samlet i Formel Renault Eurocup. Desuden blev han bedste ungdomskører, og titlen som Rookie champion blev sikret efter fire sejre. Han bevarede muligheden for samlet sejr helt indtil sæsonens sidste heat.

Hos Renault Sport Academy er der også store forventninger til det unge stjernefrø, fortæller Mia Sharizman, der er direktør for akademiet.

- På trods af Christians unge alder har han vist, at han er et helt unikt talent og blandt Danmarks kommende stjerner, siger han.

- Næste skridt er at køre Formel 3, og vi tror på, at han har evnerne til at nå helt til tops på den internationale scene.

F3 køres sammen med Formel 1

Skal danskeren en dag sidde i et Formel 1-sæde, så er der kun plads til topplaceringer for at nå gennem nåleøjet. Det er svære odds, men danskeren føler, at han er klar til at tage skridtet videre.

- Formel 3 bliver en udfordring, men det er en, jeg ser frem til at tage op. Især med udsigten til at vise mig frem ved otte Formel 1-løb. Jeg kan ikke vente, siger han.

Serien afvikles sammen med Formel 1 i otte weekender begyndende med det spanske grand prix i maj. Den komprimerede sæson slutter med det russiske grand prix i oktober.

Christian er født i Hedensted og blev en del af Renault Sport Akademi i 2017. I sit debut år blev han dobbelt mester efter sejre i to serier - NEZ Formel 4 og det spanske Formel 4 mesterskab.

Facebook
Twitter