Derfor vinder Verstappen VM: Magnussen, mekanikeren og chefen om suveræn superstjerne

Max Verstappen er i Singapore favorit til sin 11. sejr i træk, og allerede næste weekend kan han sikre sig VM-titlen.

Max Verstappen har vundet Formel 1 to gange tidligere. (Foto: © CLAUDIA GRECO, Ritzau Scanpix)

For 14 dage siden i Monza vandt Max Verstappen sit 10. Formel 1-grand prix i træk.

Det er ny rekord, eftersom der aldrig før i den 74-årige Formel 1-historie har været en kører, der har vundet ti løb i træk.

Fredag er Red Bull-verdensmesteren og resten af Formel 1-feltet på plads i Singapore, hvor de fleste regner med, at Verstappen også vinder weekendens løb på gadebanen i Marina Bay.

Og selvom der stadig er otte løb tilbage, er ingen i tvivl om, at han bliver verdensmester i 2023. Snakken i paddocken handler ikke om, hvorvidt Max Verstappen vinder VM, men hvornår det sker.

Hvis resultaterne flasker sig, kan Verstappen allerede sikre sig titlen næste weekend i Japan. Men hvad er det, der gør den 25-årige hollænder så overlegen?

Verstappen debuterede i Formel 1 i 2015 - ét år efter Kevin Magnussen. Og danskeren er ikke i tvivl om Verstappens styrke.

- Han har et utroligt højt bundniveau, hvis man overhovedet kan bruge det ord. Selv på en dårlig dag er han rigtig god, siger Kevin Magnussen til DR Sporten.

Max Verstappen foran Kevin Magnussen. Danskeren beundrer hollænderens høje bundniveau. (Foto: © Peter Nygaard)

Et naturtalent med selvtillid

Max Verstappen er ligesom Kevin Magnussen søn af en tidligere Formel 1-kører. Faktisk var det Jos Verstappen, der i 1998 overtog Jan Magnussens plads, da Stewart-Ford-teamet midt i sæsonen udskiftede danskeren.

Men det hele går i disse år op i en højere enhed for sønnen Max, mener Jan Magnussen, der inden weekendens løb på Padborg Park fører det danske TCR-mesterskab.

- Max Verstappen er helt åbenlyst et kæmpe naturtalent med masser af selvtillid. Og så er hele Red Bull-teamet bygget op omkring ham. Han har gennem årene været betydeligt hurtigere end alle sine teamkammerater, siger Jan Magnussen til DR Sporten.

Når Max Verstappen på søndag sætter sig ned i sin Red Bull-racer for at køre frem til start-gridden på Marina Bay-banen, er det Ole Schack, der spænder hans sikkerhedsseler. Den danske Red Bull-mekaniker har gennem sine snart 20 år i teamet arbejdet tæt sammen med kørere som David Coulthard og Sebastian Vettel.

- Men jeg har aldrig oplevet en kører, der er så iskold og fokuseret som Max. Jeg kigger ham i øjnene, når jeg spænder selerne, og de udstråler en fantastisk koncentration, siger Ole Schack.

Ole Schack spænder Max Verstappens seler. Den danske Red Bull-mekaniker fremhæver hollænderens fokus og koncentration. (Foto: © Peter Nygaard)

Red Bull-teamchef Christian Horner fremhæver også Verstappens fokus som en afgørende faktor.

- Lige inden han skulle i bilen, stod hele den kongelige familie og ville hilse på ham. Men det påvirkede ham ikke. Max er bare fantastisk til at håndtere pres og forventninger, sagde Horner ved den officielle pressekonference inden Italiens Grand Prix.

Ferrari-kørereren Carlos Sainz, der var Max Verstappens første teamkammerat i Formel 1 i Toro Rosso-teamet (i dag Alpha Tauri, red.), understreger, at hollænderens kombination af naturtalent og fokus gør ham unik.

- Han har tydeligvis et helt særligt talent, der allerede fra starten gjorde ham i stand til at præstere på et meget, meget højt niveau, siger Carlos Sainz.

Da Verstappen i Monza tog rekorden for fleste Formel 1-sejre i træk, blev Christian Horner bedt om at sætte Verstappen i et historisk perspektiv.

Er hollænderen med sin seneste rekord allerede en af de største Formel 1-kørere nogensinde?

- Det, Max har opnået, er fantastisk. Han er et exceptionelt talent, og hans resultater de seneste år er bemærkelsesværdige. Hvis han vinder VM igen i år, kommer han på niveau med nogle af sportens allerstørste navne, sagde Horner.

Max Verstappen har muligheden for at nappe sin 11. sejr i træk, når der på søndag klokken 14 skal køres Formel 1 i Singapore. Du kan se løbet på TV3+ eller læse med på DR.dk eller i DR's nyhedsapp.