Dramatisk løb sikrer Magnussen to point i USA

I USA hentede Kevin Magnussen to point til VM-kontoen, mens Kimi Räikkönen tog sejren.

Kevin Magnusen sluttede som nummer ni på Circuit of the Americas. (Foto: CHARLES COATES © Scanpix)

Efter en lunken kvalifikation lørdag tog Kevin Magnussen revanche i sin Haas-racer i selve grandprixet søndag i Austin, Texas, hvor danskeren kørte sig til en niendeplads og to VM-point.

I front kunne Lewis Hamilton (Mercedes) have genvundet sin VM-titel, men finnen Kimi Räikkönen i sin Ferrari tog sin første sejr i 113 løb og udskød Hamiltons VM-fest.

Max Verstappen (Redbull) og Hamilton tog sig af de øvrige podiepladser.

Kevin Magnussen har ellers ikke haft det let på banen i Texas de seneste år, og med en startposition som nummer 12 lå pointene heller ikke ligefor søndag aften dansk tid.

Men danskeren kørte et flot løb og endte med point igen.

I en dramatisk start var Romain Grosjean impliceret i et uheld, som sendte ham ud af løbet, mens Magnussen fik kørt sig frem i feltet fra sin startposition som nummer 12.

Og få sving senere lignede det også, at VM-dysten måske fandt sin afgørelse.

Sebastian Vettels Ferrari spandt rundt efter en lille berøring med en Redbull-racer, og det sendte ham langt tilbage i feltet, mens Hamilton lå nummer to efter at være blevet overhalet af Kimi Räikkönen i starten.

Hamilton skulle blot hente otte point mere end Vettel i løbet, og så ville VM-titlen være placeret med tre løb igen.

Räikkönen lykkedes med at holde Hamilton bag sig og bremse ham indtil en tredjedel inde i løbet, hvor finnen skulle i pit.

Da Hamilton kørte på en strategi med to pitstop, skulle han ind igen. Den tid, Räikkönen fik bremset ham, viste sig at blive afgørende.

Mens Magnussen kørte godt og lå sikkert i top-10 halvvejs gennem løbet, indledte Hamilton sin jagt på Räikkönen og Max Verstappen i front for at få den sejr, som kunne give ham VM-titlen.

Briten kunne dog ikke komme forbi de forreste, og dermed må han vente mindst et løb endnu på at kunne sikre sig VM-titlen.

De tre forreste kørte ind nærmest som perler på en snor, mens Vettel tog sig af fjerdepladsen.

Næste grandprix køres i Mexico i næste weekend, inden sæsonen afsluttes med løbene i Brasilien og Abu Dhabi.

/ritzau/

FacebookTwitter