Ekspert om Hamiltons suveræne sæson: 'Der venter flere VM-titler'

Lewis Hamilton nærmer sig med sin femte VM-titel en plads hos de bedste Formel 1-kørere i historien, vurderer ekspert.

Lewis Hamilton fejrer sin femte VM-titel. (Foto: ALFREDO ESTRELLA © Scanpix)

Der bliver ikke støvet i Lewis Hamiltons trofæskab inden for den nærmeste fremtid. I hvert fald ikke, hvis man skal tro BT Sportens Formel 1-korrespondent, Peter Nygaard.

Lørdag så han den 33-årige englænder vinder sin femte VM-titel, da Hamilton på Autódromo Hermanos Rodríguez sluttede som nummer fire i grandprixet i Mexico.

Men selv om Hamilton knap nok har fået armene ned, så kan han godt forberede sig på få dem op igen, vurderer Peter Nygaard.

- Nu mangler han kun to VM-titler for at tangere Michael Schumachers rekord. Han er relativt ung, kører bedre end nogensinde og så har han et af de bedste teams i Mercedes bag sig, så der ligger flere VM-titler og venter på ham.

- Det er svært at sammenligne kørere fra forskellige æraer, men han er ved at være deroppe, hvor han er en af de største i Formel 1-historien. Især fordi han denne her gang ikke har haft den bedste bil, siger Peter Nygaard.

Schumacher stadig den største

Den nykårede Formel 1-verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), er ikke meget for selv at deltage i diskussionen om, hvorvidt han er tidernes bedste Formel 1-kører efter at have sikret sig sit femte verdensmesterskab.

Men skal man være tidernes bedste Formel 1-kører, er det Michael Schumacher, man skal slå, siger Hamilton.

- Jeg kommer aldrig til at rangere mig selv som den bedste. Selvfølgelig ved jeg indeni, hvilke evner jeg besidder, men som min far altid sagde til mig: "vis dit værd inde på banen".

- Michael Schumacher er stadig langt foran mig, når det kommer til grandprixsejre, så man må sige, at han er tidernes bedste nogensinde, siger Lewis Hamilton.

Juan Manuel Fangio har ligeledes vunder fem VM-titler, mens Michael Schumacher med syv VM-titler sidder på tronen.

Alene i år har Hamilton vundet ni grandprixer. I alt har han vundet 71 i karrieren. Listen over flest grandprixsejre topper Michael Schumacher med 91.

Facebook
Twitter