En drengedrøm blev vekslet til donuts: Magnussen sagde farvel, og fik sig en undskyldning

Haas-chefen Günther Steiner undskyldte til Kevin Magnussen efter danskerens sidste løb i Abu Dhabi.

- I er alle sammen legender, og jeg ønsker jer det bedste, lød det over team-radioen fra Kevin Magnussen til de mange kolleger fra Haas-teamet (Foto: handout © Scanpix)

Der blev delt donuts ud i Abu Dhabi, da Kevin Magnussen søndag sagde farvel til Formel 1.

- Jeg har nydt de seneste fire år. I er alle sammen legender, og jeg ønsker jer det bedste, lød det over team-radioen fra Kevin Magnussen til de mange kolleger fra Haas-teamet, som lyttede med i garagen, mens Magnussen rev sin bil rundt i cirkler, bremsen trukket.

En hyldest til teamet og ikke bilen, der gennem året har fået Kevin Magnussen til nærmest at banke hovedet ind i rattet af frustration, når mekanikken igen har svigtet.

Derfor kom der også en undskyldning over radioen fra Haas-chefen Günther Steiner den anden vej.

I de seneste fire sæsoner har han haft sine kampe med Kevin Magnussen, men i 2020 har han først og fremmest kæmpet for at Kevin Magnussen og hans holdkammeret Romain Grosjean har haft fire hjul og en motor at arbejde med.

- Tak for de sidste fire år. Fantastisk arbejde. Undskyld vi ikke kunne gøre det bedre i dit sidste løb. Døm os venligst ikke på det her. Du ved, at vi er bedre end det. Vi har et værktøj, som ikke fungerer. Du skal køre det derude, og det er jeg ikke misundelig over. Jeg kan forestille mig, hvor svært det er, lød det fra Steiner til Magnussen.

Og mon ikke den faldt på et tørt sted.

Da Kevin Magnussen rullede ind over stregen i sit sidste grand prix som nummer 18, var det samtidig kulminationen på både Magnussens og Haas' svageste sæson nogensinde.

Nyt kapitel venter i USA

Sent søndag aften delte Kevin Magnussen på sociale medier sine tanker om at fremadrettet at være forhenværende Formel 1-kører.

Han nåede sin drengedrøm, syv sæsoner i motorsportens stærkeste klasse, nu venter næste udfordring så i USA.

- Et kapitel er blevet afsluttet i dag, og sikke en rejse det har været. Lige siden jeg var en lille dreng, har Formel 1 været mit liv, skriver Kevin Magnussen.

- Da jeg fortalte mine lærere i skolen, at jeg ville være Formel 1-kører, grinede de af mig. Jeg vidste bare uden tvivl i mit hjerte, at jeg ville få det til at ske. Jeg var kun et naivt lille barn uden nogen reel idé om de udfordringer, der ventede mig, men jeg vidste, at jeg ville klare det.

Kevin Magnussen skal næste år køre den amerikanske langdistanceserie IMSA for Chip Ganassi Racing.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk