Er superduo hinandens største fjender? Verdensmester 'snyder' makker for førsteplads

Red Bull-køreren Sergio Perez er ude med riven efter både chefer og holdkammerat efter det seneste Formel 1-grandprix.

Sergio Perez og Max Verstappen er ikke helt på bølgelængde efter weekendens Formel 1-grandprix. (Foto: Giuseppe Cacace/AFP og Ben Stansall/AFP © Scanpix -Collage: Maria Eriksen Volthers)

Der er Red Bull, og så er der alle de andre Formel 1-hold.

Sådan var det sidste sæson, og meget tyder på, at det igen i denne sæson er tilfældet.

To grandprixer er kørt. Begge gange med Red Bull på de to første pladser.

Flere kørere har endda været ude og nærmest lykønske det østrigske hold med endnu en Formel 1-titel, selvom der kun er kørt to af sæsonens i alt 23 grandprixer.

Og den syvdobbelte verdensmester og Mercedes-kører, Lewis Hamilton, har da også allerede nærmest kastet håndklædet i ringen i jagten på en ny VM-truimf.

Men nu er der måske kommet en smule grus i den ellers velsmurte Red Bull-maskine.

For efter weekendens grandprix i Saudi-Arabien, som blev vundet af Red Bulls Sergio Perez, er mexicaneren nu ude med riven efter både holdet og holdkammerat Max Verstappen, som sluttede grandprixet som nummer to.

Sergio Perez (til højre) vandt weekendens grandprix i Saudi-Arabien. Holdkammerat Max Verstappen (venstre) blev nummer to, men er stadig ét point foran Perez i den samlede VM-stilling. (Foto: © HAMAD I MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
Sergio Perez vandt weekendens grandprix i Saudi-Arabien. Holdkammerat Max Verstappen blev nummer to, men er stadig ét point foran Perez i den samlede VM-stilling. (Foto: © HAMAD I MOHAMMED, Ritzau Scanpix)

Perez' anke er, at han over team-radioen fik besked på at holde igen med farten, da løbssejren var sikret, men at Max Verstappen åbenbart fik en anden besked fra holdet.

- To omgange fra mål fortalte de (Red Bull-teamet, red.) mig, at jeg skulle holde et bestemt tempo. De fortalte mig, at jeg havde den hurtigste omgang, og at jeg skulle tage det med ro resten af løbet, sagde Perez på pressekonferencen efter løbet.

- Jeg troede, Max fik det samme at vide, så det er noget, vi skal gennemgå. For vi må bestemt have fået forskellige oplysninger.

Det, som gør situationen ekstra spicy, er, at Max Verstappen på sidste omgang satte løbets hurtigste tid og dermed fik det ekstra point, som grandprixets hurtigste omgang indløser.

Havde Sergio Perez beholdt bedste omgang, havde han fået det ekstra point, og dermed ville mexicaneren hoppe op som etter i den samlede VM-stilling. En position, 33-årige Perez aldrig har haft i sin 12 år lange Formel 1-karriere.

'Udbrud af storhedsvanvid'

Ifølge DR Sportens Formel 1-ekspert, Peter Nygaard, er det Sergio Perez, der er kilden til uenighederne hos Red Bull, da mexicaneren "med jævne mellemrum får udbrud af storhedsvanvid".

- Han er købt ind som andenkører. Han skal bakke Verstappen op, siger Peter Nygaard.

- Perez er en rigtig god Formel 1-kører, men han er ikke i klasse med Verstappen. Det ved alle, på nær hvis man måske kommer fra Mexico.

Så er Red Bull i virkeligheden deres egen værste fjende?

- Ja, det er meget godt formuleret. Som det er nu, er der ingen tvivl om, at kampen om VM-titlen kommer til at stå mellem de to Red Bull-kørere. Verstappen skal vinde, og så skal Perez tage krummerne, når Verstappen har problemer, som han gjorde det i Jeddah, siger Peter Nygaard.

Formel 1-eksperten er dog sikker på, at Red Bull er klar til at banke Perez på plads, skulle det blive nødvendigt.

- De har et meget stærkt våben i baghånden, da de har Daniel Ricciardo som reservekører, som er erfaren og en tidligere grandprixvinder, og jeg tror, at han er hentet ind for at være en pressionsfaktor mod Perez, når han får de her anfald, siger Peter Nygaard.

Ifølge Peter Nygaard er reservekøreren Daniel Ricciardo et stærkt alternativ for Red Bull. (Foto: © ED JONES, Ritzau Scanpix)

Ikke første strid mellem Red Bulls superduo

Weekendens er interne uenigheder hos Red Bulls superduo er ikke en enlig svale. I sidste sæsons næstsidste grandprix i Brasilien gik bølgerne også højt blandt de to holdkammerater.

På daværende tidspunkt havde Max Verstappen allerede sikret sig sin VM-titel nummer to, mens Sergio Perez kæmpede hårdt om VM-stillingens andenplads med Ferraris Charles Leclerc.

Derfor var alle point vitale for Perez, men da Max Verstappen med få omgange tilbage af Brasiliens grandprix af Red Bull-holdet blev bedt om at lade Perez passere ham, så Perez kunne sætte ekstra point på tavlen, afviste Vertstappen at lade sig overhale.

- Jeg fortalte det allerede sidste gang. I skal ikke spørge mig om det igen, okay? Er vi enige om det? Jeg gav mine grunde, og det står jeg ved, lød det fra Verstappen.

Efter løbet blev Sergio Perez forholdt, hvilke grunde Verstappen kunne have for ikke at lade mexicaneren passere, men det havde han ikke nogen forklaring på.

- Nej, ingen idé. Det må du spørge ham om. Jeg har virkelig ikke særlig meget at sige. Efter alt, hvad jeg har gjort for ham, er det en smule skuffende, lød det fra Perez til Sky Sports.

Ifølge Peter Nygaard skyldes hændelsen i Brasilien en uenighed fra et tidligere løb i Monaco, hvor Sergio Perez fik "manipuleret sig" til grandprixsejren.

Næste Formel 1-grandprix køres i begyndelsen af april, når banen i den australske by Melbourne lægger asfalt til sæsonens tredje Formel 1-dyst.