Etableret F1-kører håber på Magnussen-comeback

Romain Grosjean håber at se Kevin Magnussen tilbage i Formel 1. ”Det fortjener han”.

Romain Grosjean synes, at Kevin Magnussen fortjener at vende tilbage til Formel 1. (Foto: DR © DR)

Formel 1-håbet for Kevin Magnussen svæver stadig hen i det uvisse hvad 2015-sæsonen angår. Der har ellers været masser af snak om at Marussia skulle være klar til løbsstart, og at dette kunne åbne en dør for Magnussen.

Den snak er dog forstummet på det seneste, og mens Magnussen nok må indstille sig på et år som testkører, så kan han i det mindste glæde sig over opbakning i Formel 1-feltet. Romain Grosjean håber nemlig inderligt på at se Magnussen tilbage i motorsportens kongeklasse.

- Jeg håber det virkelig. Han fortjener det, siger Grosjean til DR.

- Der er 18 biler i gridden, så det er lidt mere tricky end tidligere, men han vandt serien før han kommer i Formel 1 (World Series by Renault 3.5) og kom til Formel 1 og scorede både podieplacering og point. Han har skullet lære en masse, men han kørte en god serie og jeg synes, han fortjener et sæde igen.

Kevin Magnussen scorede i sin rookiesæson 55 point, mens Grosjean sidste år kørte sin indtil nu dårligste hele sæson i Formel 1.

Grosjean har selv gjort comeback

Franskmanden kørte kun otte point ind på kontoen, hvilket er langt under hans præstationer i sine to første hele sæsoner. Her scorede han nemlig henholdsvis 132 og 96 point.

Romain Grosjean debuterede i Formel 1 i midten af 2009-sæsonen, hvor han nåede at køre syv løb og efterfølgende blev kasseret året efter. Derfra kender han selv til det med at kæmpe sig tilbage.

- Så længe man tror på sin drøm, så kan det ske. I 2010 var jeg overbevist om, at jeg ikke skulle køre Formel 1 igen - men her er jeg, smiler Grosjean.

Marco Sørensen: Sidste chance

I 2015 tager Romain Grosjean hul på sin fjerde sæson hos Lotus, hvor danske Marco Sørensen er testkører. Derudover forsøger han også via sine egne GP2-løb at køre sig ind i Formel 1 til 2016-sæsonen.

- Det bliver nok den sidste sæson, hvor jeg går efter Formel 1. Derfor skal der være 110 % engagement, og det forberedelse vi har lavet indtil videre ser fint ud.

- Hele min løbskalender er på plads, og jeg har fået chancen for at komme ind i et godt team. Nu skal der lægges en masse arbejde bag det, og så håber jeg på, at jeg i den sidste ende kommer ud i toppen af mesterskabet. Så skal Formel 1-chancerne nok byde sig.

Marco Sørensen udråber denne sæson som sidste chance for at køre sig til et sæde i Formel 1. (Foto: DR © DR)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk