Farmand: Kevin skal fortsat køre til grænsen

Tre gange i F1-sæsonen har Kevin Magnussen fået tidsstraffe, men han skal ikke ændre sin kørsel.

Kevin Magnussen før løbet på Monza. (Foto: Grand Prix Photo © Scanpix)

To gange i træk har Kevin Magnussen nu fået en reprimande i form af en tidsstraf i Formel 1-løbene, men farmand Jan Magnussen mener ikke, at sønnike skal køre lidt mere forsigtigt fremover.

- Jeg tror og håber ikke på, at han ændrer sin kørsel på grund af det. Han gør jo lige præcis det, som Formel 1 handler om. Han kæmper for det og går lige til kanten. Det er lige på grænsen, men det skal det være, siger Jan Magnussen til Ritzau.

Han forstår derfor ikke helt, hvorfor sønnen skulle idømmes fem strafsekunder for sit lille intermezzo med Williams-køreren Valtteri Bottas i søndagens løb på Monza-banen.

Alligevel mener faderen, at det er rigtigt af Kevin Magnussen at tackle situationen med et skuldertræk udadtil, som han gjorde efter søndagens løb.

- Kevin tackler tingene på den rigtige måde. Man kan ikke vinde sådan en diskussion i pressen alligevel. Journalisterne har bedt om et svar fra ham, og det har de fået. Han smider ikke nogen ned under bussen, og det er sådan, det skal gøres. Han skal ikke bruge mere krudt på det, siger Jan Magnussen.

Han var selv tilstede på Monza, fordi han havde en friweekend i forhold til sine forpligtelser over for arbejdsgiveren Corvette Racing.

Chefen: Uheldig afgørelse

Kevin Magnussens chef hos McLaren, Erik Boullier, synes også, at straffen var hård.

- Han og Valtteri var involveret i en underholdende dyst - sådan noget som F1-fans elsker at se. Vi synes, at Kevin var uheldig med at blive straffet for dét, vi oplevede som et helt legitimt forsvar. Men det er op til stewards'ne at afgøre sådan noget, siger Boullier.

Han roser i øvrigt Magnussen for den fantstiske start på løbet, hvor han gik fra femte- til andenpladsen før første sving. Det lykkedes ham dog ikke at fastholde placeringen, og han sluttede løbet som nummer syv (men blev pga. tidsstraffen rykket ned til tiendepladsen.)

- Han kørte godt og lavede ingen fejl, men det var ikke muligt for ham at holde hurtigere biler bag sig, siger han.

Efter løbet i går tog Kevin Magnussen straffet med et skuldertræk:

. Der var ikke nogen kontakt, så jeg ved ikke rigtigt... det er deres beslutning. Det har ikke været så nemt for mig de seneste gange, men jeg må bare analysere det og se, hvad jeg kan lære af det, sagde Magnussen til DR Sporten.

 

  Magnussens straffet tre gange

Tre gange i sæsonens foreløbige 13 grandprix-løb har dommerne slået ned på Kevin Magnussens kørsel.

30. marts i Malaysia: Kevin Magnussen snitter finnen Kimi Räikkönens baghjul kort efter, at løbet er givet frit. Det koster to "klip" i licensen, som annulleres, når der er gået et år. Får man 12 klip, koster det en karantæne på ét løb.

24. august i Spa: Danskeren kæmper i slutfasen hårdt for at bevare sin femteplads, men presses hårdt bagfra af Fernando Alonso. I et forsøg på at holde spanieren bag sig, skifter Magnussen bane to gange, og det må man ikke. Forseelsen takseres til 20 strafsekunder, og dermed veksles 6.-pladsen til en 12.-plads.

7. september i Monza: Valtteri Bottas forsøger at overhale Kevin Magnussen på ydersiden af banens første sving. Danskeren lukker af på inderbanen, og Bottas vælger at dreje ind over curben for at undgå et sammenstød. Den manøvre koster Magnussen en fem-sekunders stop-and-go-straf, vurderer dommerne.

Facebook
Twitter