Fire genveje til Formel 1 for Kevin Magnussen

Selvom danskeren er blevet degraderet af McLaren, så er der stadig nogle genveje til en plads i feltet for Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen imens han stadig var en af McLarens udvalgte. (Foto: Grand Prix Photo © Scanpix)

I øjeblikket er der lang vej til et fast sæde i en Formel 1-racer for Kevin Magnussen. I hele 2015 skal han se til fra pitten, når Fernando Alonso og Jenson Button indtager rollerne som førstekørere på McLaren-holdet.

Efter en skuffende første sæson er den talentfulde dansker degraderet til reserve- og testkører. Ifølge de første meldinger fra ledelsen, så kommer Kevin Magnussen i særdeleshed til at spille en rolle i udviklingen af holdets træningssimulator.

Der nemlig langt imellem testkørslerne i løbet af en sæson, hvilket Kevin Magnussen også allerede har påpeget er et problem for hans udvikling.

Oddsene for at vi til næste år kan nyde synet af en dansk kører i motorsportens fineste klasse er altså ikke store. Men der er stadig et par genveje til deltagelse for Kevin Magnussen, hvis altså at omstændighederne arter sig.

1. Skader

Det er selvfølgelig ikke sympatisk at håbe på andre menneskers ulykke, så det vil vi undlade. Men skulle uheldet være ude for enten Fernando Alonso eller Jenson Button, så er det Kevin Magnussen, der står klar som førstereserve og skal køre i deres sted.

2. Dårlige holdkammerater

Viser Fernando Alonso eller Jenson Button sig at skuffe, så kan holdledelsen vælge at sætte dem af. I det tilfælde er det Kevin Magnussen, der træder til.

Det er sjældent, at det sker, men Caterham-holdet valgte faktisk i den netop overståede sæson at sende japaneren Kamui Kobayashi på bænken og i stedet give pladsen til Formel 1-debutanten og reservekøreren André Lotterer inden løbet på Spa-banen i Belgien. Tyskeren kom dog aldrig i mål på grund af motorproblemer.

Desværre er det scenarie ikke særlig sandsynligt med to løntunge og tidligere verdensmestre som holdkammerater.

3. Konkurs

Formel 1 er en dyr sport, og det hænder, at et hold må dreje nøglen om og opgive ævred. I den netop overståede sæson var det Marussia, der måtte erklære sig konkurs, og det britiske hold kom derfor ikke til at køre sæsonens tre sidste grandprixer.

Rammer en lignende situation et af de nuværende hold inden sæsonstarten i 2015, så er McLaren kontraktligt forpligtet til at stille med en tredje bil og kører, så der er 18 biler til start. Sker det, så er det selvfølgelig Kevin Magnussen, der får den plads.

4. Honda

Den sidste og længste genvej er måske også den mest realistiske. Fra næste sæson skifter McLaren nemlig fra Mercedes- til Honda-motorer, og fra 2016 håber den japanske bilfabrikant også skulle levere motorer til andre hold i feltet.

Går det ønske i opfyldelse, så står Magnussen med gode kort på hånden. I hvert fald ifølge Formel 1-ekspert Peter Nygaard, der føler sig overbevist om, at Honda i så fald vil bruge Kevin Magnussen som førstekører på et af de nye hold.

 

Facebook
Twitter