Formel 1-direktør om løb i Danmark: København er en ikonisk by

Chase Carey er i København for at se på mulighederne for at afholde Formel 1 Grand Prix i Danmark.

Den øverste chef for Formel 1's ejere Chase Carey mødes med initiativtagerne Helge Sander og Lars Seier Christensen hos erhversminister Brian Mikkelsen onsdag den 10 januar.

Der bliver arbejdet kraftigt på, at nogle af Danmarks mest berømte veje kommer til at have Formel 1-biler kørende rundt på sig i 2020. Det er konklusionen efter Formel 1-direktøren Chase Carey i dag var på besøg hos Erhvervsministeriet.

Fordi selvom amerikaneren langt fra lover noget for de håbefulde danskere, så bliver der heller ikke afvist noget på onsdagens pressemøde.

- Det er dejligt at være her i København. Vi er meget spændte på at undersøge muligheden for et Grand Prix i Danmark. Det seneste år har vi talt meget om vigtigheden af, at vores events bliver afholdt ikoniske steder, og det synes jeg, at København er, forklarer Chase Carey.

- København præsenterer på mange måder den form for lokation, som kan skabe en god platform for vores sport. Vi er også spændte på at være i et land, der har en så rig historie med kærlighed til vores sport, siger manden, der er formand for Formula One Group.

Til at tage imod Chase Carey i Danmark var Erhvervsminister Brian Mikkelsen samt den tidligere minister Helge Sander, der er en af forkæmperne for at få Formel 1 til København.

- Vi støtter op om Formel 1 i Danmark, fordi det er en af verdens tre største sportsbegivenheder. Det vil være med til at brande Danmark som en åben nation, som en turistnation og som en grøn nation, siger Brian Mikkelsen.

Event over en uge

Tankerne bag projektet er, at det skal være et stort event, der varer over en uge med meget mere end bare motorsport. Der er dog stadig meget, som skal falde på plads, for at idéen bliver ført ud i livet.

Flere politikere fra borgerrepræsentationen i København har i dag meldt ud til DR, at de ikke ønsker at få et Formel 1 Grand Prix til København.

- Sådan et motorløb vil skabe alt for mange gener for København. Både i form af støj og luftforurening, og byen vil være spærret af i mange dage, siger Ninna Hedeager Olsen, der er teknik- og miljøborgmester, fra Enhedslisten.

- Næste skridt er at få samlet op i den organisationskomité, som står bagved. Hvad er økonomien i det her? Hvordan ordner man alle de praktiske ting? Og så skal man forhandle med dem, som står bag løbet i London og se på, om man kan få det til København, forklarer Brian Mikkelsen.

Det er dog ikke kun indefra, at der kan komme modstand til Danmarks bud på Formel 1. Der er ifølge Chase Carey også bud fra mange andre steder i verden, og der kan gå noget tid, før der skal tages den endelige beslutning.

- Vi har ikke en tidstabel endnu. Det er vigtigt, at vi har de her snakke for at se mulighederne og få kigget på problemerne. 2020 kommer ikke lige rundt om hjørnet, men selvom det kommer hurtigt, så er der ikke nogen deadline endnu, siger Chase Carey, der også er klar over, at det ikke er nemt af afholde Formel 1 i en by.

- Vi er opmærksomme på, at de problemer er nogen, som vi er nødt til at kigge på konstruktivt. Vi har andre Grand Prix’er i byer, så det er ikke fordi, vi ikke har erfaring med, hvordan man håndterer et by-løb uden at påvirke borgerne for meget. Det vil selvfølgelig påvirke dem, men forhåbentlig vinder de positive ting suverænt over de problemer, der kan være, siger Chase Carey.

Der bliver afholdt 20 Formel 1-løb hver sæson.

Facebook
Twitter