Formel 1-verdensmester støtter knælende NFL-spillere

Racerkørerne Lewis Hamilton identificerer sig med amerikanske atleter, der protesterer mod racemæssig ulighed.

Lewis Hamilton bakker op om de amerikanske atleter, der protesterer mod social uretfærdighed og præsident Trump. (Foto: FAZRY ISMAIL © Scanpix)

Den britiske Formel 1-stjerne Lewis Hamilton har torsdag sendt sin støtte til de amerikanske atleter, der protesterer mod racemæssig ulighed i USA.

På et pressemøde forud for søndagens Formel 1-grandprix i Malaysia siger han således, at han støtter de amerikanske atleter, der blandt andet har valgt at knæle under den amerikanske nationalhymne.

Den britiske superstjerne har også udtalt sig på sociale medier om emnet.

- Jeg kan virkelig identificere mig med de mennesker, hvilket også er grunden til mine opslag, siger Lewis Hamilton.

- Jeg synes, at vi alle skal være sikret ytringsfrihed, og vi bør alle sammen være med til at gøre en forskel i verden, siger han.

Spillere fra NFL-klubben Denver Broncos knæler under den amerikanske nationalsang før en kamp mod Buffalo Bills. (Foto: Timothy T. Ludwig © sCANPIX)

De amerikanske protester blev i sidste weekend ført an af mere end 150 NFL-spillere, der nægtede at stå op under USA's nationalhymne.

Mexicaner støtter også

Det skete i protest mod racemæssig ulighed i landet, men i høj grad også i protest mod USA's præsident, Donald Trump. Trump har på Twitter tordnet mod de spillere, der knæler under nationalhymnen.

- Ville I ikke elske at se, hvis en af ejerne af en NFL-klub, når en af hans spillere udviser manglende respekt for det amerikanske flag, gik ud og sagde: Få den "son of a bitch" (søn af en kælling, red.) af banen, ud med ham, han er fyret, tweetede præsidenten fredag for knap en uge siden.

Også den mexicanske Formel 1-kører Sergio Pérez støtter protesterne.

- Når man er sportsudøver, har man en stor stemme.

- Det er vigtigt - ikke kun i USA, men i hele verden - at bekymre sig om, hvad der sker i verden, lyder det fra den 27-årige mexicaner.

Lewis Hamilton, Sergio Pérez og resten af Formel 1-feltet skal i aktion igen i weekenden, hvor Malaysias Grand Prix bliver afviklet.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve