Hamilton er verdensmester for femte gang i karrieren

33-årige Lewis Hamilton kunne fejre sin femte VM-titel i Formel 1 i Mexico efter søndagens grandprix. Kevin Magnussen blev nummer 15.

Lewis Hamilton fejrer sin femte VM-titel. (Foto: HENRY ROMERO © Scanpix)

Den britiske racerkører Lewis Hamilton (Mercedes) blev søndag verdensmester for femte gang i Formel 1-karrieren.

Det stod klart, da han på Autódromo Hermanos Rodríguez sluttede som nummer fire i grandprixet i Mexico.

Mod slutningen af løbet skulle Hamilton primært koncentrere sig om at komme i mål uden motorproblemer, og det lykkedes.

Hamilton kom over målstregen efter Max Verstappen (Red Bull), der vandt grandprixet foran Sebastian Vettel (Ferrari) og Kimi Räikkönen (Ferrari).

Dermed genvandt den 33-årige brite titlen fra i fjor, og han nåede en milepæl som den tredje kører nogensinde, der bliver verdensmester fem gange i sporten.

Titlen bragte Hamilton op på siden af den argentinske legende Juan Manuel Fangio, der vandt sine fem VM-titler i 1951, 1954, 1955, 1956 og 1957.

Hamilton blev første gang verdensmester i 2008, og siden fulgte sejrene i 2014, 2015 og 2017, inden han i Mexico kunne juble søndag aften.

Der er dog stadig to titler op til tyske Michael Schumacher, der blev verdensmester syv gange og senest vandt titlen i 2004.

Kevin Magnussen (Haas) blev nummer 15 en enkelt plads foran holdkammeraten, Romain Grosjean.

Det skete efter en weekend, hvor danskeren har haft problemer både med sine dæk og en kølefunktion i motoren under lørdagens kvalifikation.

Magnussen ventede længe med at køre i pit og kørte sig frem på niendepladsen på et tidspunkt, men det holdt ikke.

Grosjean startede to pladser efter Magnussen og sluttede altså en plads efter.

Hamilton satte speederen i bund fra start og kørte sig ind mellem de to Red Bull-kørere, Daniel Ricciardo og Max Verstappen, i en start, der var en verdensmester værdig.

Derfra skulle det hele gå meget galt for Hamilton, hvis han ikke skulle blive verdensmester igen.

En syvendeplads var nok søndag, og så var det ligegyldigt, hvor Vettel sluttede.

Det skyldtes, at Hamiltons forspring inden løbet var på 70 point ned til Vettel, og seks point ville derfor sikre VM-titlen.

I den samlede stilling ligger Hamilton på førstepladsen med 358 point, mens Vettel har 294 point inden de to sidste grandprixer i sæsonen, hvor én kører maksimalt kan hente 50 point.

Kevin Magnussen blev diskvalificeret i det seneste grandprix i USA, men efter søndagens kørsel i Mexico er intet ændret for danskeren.

Han er fortsat nummer ni i den samlede stilling med 53 point, mens Grosjean har 31 point som nummer 13 samlet.

Verdensmester Lewis Hamilton har i sin karriere hentet 71 grandprixsejre, og han mangler at vinde 20 sejre for at tangere Michael Schumachers rekord med 91 grandprixsejre i karrieren.

/ritzau/

Facebook
Twitter