Helge Sander: København kan selv afgøre, om vi skal have Formel 1

Formel 1-ledelsen er meget positive overfor at lægge et løb i København, lyder det fra en af initiativtagerne.

Et Formel 1-løb i Københavns gader kommer tættere og tættere på. Chefen bag den verdensomspændende motorsport, Chase Carey, besøge onsdag København, hvor han mødtes med politikere og folkene bag projektet om et dansk Formel 1-løb.

Blandt initiativtagerne er den tidligere minister, Helge Sander, og han ser særdeles optimistisk på, at Danmark i fremtiden kan få et Formel 1-løb i København. Faktisk er det helt op til os selv, mener han.

- Vi har fire spor, vi forfølger i foråret. Det første er Københavns Borgerrepræsentantion, som er helt afgørende. Det kræver et ja herfra, før vi har en rute. Så er det forhandlinger, som forestår med Regeringen, forhandlinger med private investorer, og endelig som det fjerde skal vi selvfølgelig have en aftale med Formel 1-folkene, siger Helger Sander til DR.

- Den forhandling, vi har haft i eftermiddag (onsdag, red.) overbeviser mig nu meget om, at vi selv kan afgøre det i København, hvis vi ønsker Formel 1, for London og Formel 1-folkene er særdeles positive, siger han.

Håbet er, at få lagt et af Formel 1-sæsonens 20 grandprixer i de københavnske gader fra 2020. Arbejdet med at få Københavns Borgerrepræsentation med på vognen begynder i foråret, hvor forhandlingerne indledes.

Facebook
Twitter