Hør den store forskel på F1-racerne

Fra aggressive hvepse til dovne humlebier på et år. Hør hvor meget F1-lyden har ændret sig.

For et år siden lød det som en flok hidsige aggressive hvepse, der jagtede hinanden, da F1-feltet blæste afsted i Australians Grand Prix.

I søndags, da feltet igen gæstede Melbourne, lød det mere som en samling dovne, fede humlebier, der brummede forbi publikum på Albert Park.

Det fremgår med al tydelighed af klippet herover, som en F1-fan har lagt på youtube.

Arrangørerne af løbet i F1 har da også klaget over, at Formel 1-bilerne larmede for lidt.

I sidste sæson kørte bilerne med 2,4 liter V8-motorer, mens de i år kører med 1,6 liter turboladede V6-motorer. Lyden på de to motorer er altså markant forskellig.

Chefen for Mercedes-teamet, Toto Wolff, kan godt forstå klagerne, men mener, at man skal have lidt tålmodighed.

- Vi må kigge på det. Hvis vi bliver enige om, at der skal gøres noget ved lyden, gør vi det også. Men jeg er ikke sikker på, at det er det rigtige at gøre, siger Wolff til Autosport.

Kevin Magnussens chef på McLaren-teamet, Eric Boullier, er også lydhør over for klager, men vil også gerne lige se tiden an.

- Man kan altid finde ting, der taler for og imod sådan nogle ændringer. Men vi kan ikke bare se bort fra klagerne fra vores vores fans. Det er rigtigt, at de nye motorer larmer mindre, men der er ikke så stor forskel på dem, og så de turbo-motorer vi kørte med i 1980erne. Det tager altså lidt tid, før vi kan tage stilling til, hvad der sker, og hvordan det udvikler sig, siger Boullier til magasinet.

Formanden for det australske grand prix, Ron Walker, har klaget til F1-überbossen Bernie Ecclestone.

- Fra vores synspunkt blev det et langt mere kedeligt løb, end det tidligere har været. Ron har talt med Ecclestone efter løbet og sagt, at tilskuerne ikke kunne lide arrangementet. Vi har betalt for produktet og har kontrakt på det. Nu kigger vi på dem, fordi vi mener, at der muligvis er sket brud på noget af det her, siger arrangørernes chef, Andrew Westacott til den lokale radiostation Fairfax tidligere på ugen.

Facebook
Twitter