Hvordan går det med Michael? Schumacher-familien åbner i dag døren i dokumentar

En ny dokumentarfilm om Formel 1-legenden Michael Schumacher har premiere i dag.

Firo Sportphoto/AP/Ritzau Scanpix

Der har været nærmest tavst om tilstanden hos Michael Schumacher længe.

Men det bliver der lavet om på onsdag, hvor familien åbner dørene og lader hele verden kigge indenfor i en ny dokumentar på Netflix.

Den nu 52-årige motorsportslegende faldt for otte år siden og slog hovedet alvorligt under en skitur i de franske alper. Siden blev han lagt i koma, og familien har derfra skærmet offentligheden fra stort set al information om Michael Schumacher.

Næsten da.

En triumferende Michael Schumacher jubler efter en sejr på hjemmebane i Tyskland i 2006. Schumacher vandt i 91 Grand Prix-sejre i karrieren. Kun Lewis Hamilton har vundet flere. (Foto: Ruben Sprich © Scanpix Denmark)

Det er tidligere kommet frem, at han i 2018 overværede Brasiliens Grand Prix sammen med vennen Jean Todt, der er præsident for Det Internationale Automobilforbund. Måske foran fjernsynet, måske i Sao Paulo.

Ikke meget ved vi.

Vi ved, de var sammen. Men her stopper informationsstrømmen i den historie også.

Samme Todt fortalte i november sidste år til det tyske medie RTL, at Schumacher kæmper videre mod sine helbredsproblemer og 'selvfølgelig' følger med i sønnens motorsportskarriere.

Og så ved vi, at Michael Schumacher i dag fortsat ikke er i nærheden af at have samme formåen, som han havde før ulykken i 2013.

Noget, der også bliver fortalt af Michael Schumachers kone, Corinna, i den nye dokumentarfilm.

- Michael er her. Anderledes, men han er her. Og det er vi her, vi finder vores styrke, siger hun og tilføjer:

- Jeg savner ham hver eneste dag.

- Men det er ikke kun mig, der savner ham. Det er vores børn, familien, hans far og alle andre omkring ham.

Michael Schumacher nåede at køre 308 løb i Formel 1.

Også sønnen Mick Schumacher, der som 14-årig var med på den fatale skitur sætter i den nye dokumentarfilm ord på det afsavn, han lider.

Et afsavn, der er blevet særligt stort efter han selv er kørt op i motorsportens fineste klasse.

- Min far og jeg ville have forstået hinanden på en anden måde nu, fordi vi ville have talt det samme sprog. Nemlig motorsportens sprog. Jeg ville give alt for at dele det sprog med ham, siger han blandt andet.

  • Mick Schumacher kører for Haas i sin debutsæson. Samme hold, der havde Kevin Magnussen i bilen sidste år. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)
  • For at ære far Schumacher har sønnike valgt at bruge faderens initialer ’MSC’, når kørerne skal præsenteres på tv-skærmen i motorsportens kongeklasse. Kutymen er ellers, at man bruger de første tre bogstaver i sit efternavn – altså ’SCH’ for både Mick og Michael Schumachers vedkommende. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)
  • Mick Schumacher har til gengæld frabedt sig alle journalisters spørgsmål om, hvordan det går med hans far. Og sådan bliver det sandsynligvis ved med at være. I dokumentaren siger Michael Schumachers kone: 'Det er meget vigtigt, at vi værner om privatlivets fred så meget, som det er muligt. Det har Michael altid gjort for os, og det vil vi gøre for ham'. (Foto: LUCA BRUNO © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Troede, han havde skytsengle

Trods ulykken er familiens bånd stadig stærkt, nærmest ubrydeligt, siger Corinna Schumacher.

- Vi er sammen. Vi lever sammen i vores hjem, vi får terapi sammen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at Michael skal få det bedre. Og for at han kan mærke det stærke bånd, vi har i familien.

- Uanset hvad, vil jeg altid gøre alt, hvad jeg kan, for ham. Det vil vi alle. Vi forsøger at fortsætte som en familie, præcis som Michael kunne lide det og stadig kan lide det. Vores liv går fremad, siger hun.

Michael Schumacher vandt verdensmesterskabet i Formel 1 syv gange i karrieren i perioden fra 1994 til 2004. Undervejs havde han kun ét større uheld, da han i 1999 brækkede benet under Storbritanniens Grand Prix.

Efter 19 år med så høj fart er det en tæt på naturstridig rekord.

Og det var kun med til at gøre den uvirkelige skiulykke endnu mere uvirkelig, fortæller Corinna Schumacher.

- Efter at være kommet sikkert gennem alle de løb var jeg sikker på, at han havde et par skytsengle, der holdt øje med ham. Det kan godt være, at var en beskyttelsesvæg, jeg havde bygget op foran mig selv, dengang han kørte. Men jeg var faktisk sikker på, at der aldrig kunne ske noget med Michael.

- Jeg vil selvfølgelig ikke give Gud skylden for uheldet. Ulykken var bare det sorteste uheld, du kan forestille dig.

Michael Schumacher vandt de fleste af sine sejre i de ti år, han kørte for Ferrari. (Foto: Action Images © Ritzau Scanpix)