Jan Magnussen om sønnens Haas-forlængelse: 'Ikke forestillet mig andre teams'

Kevin Magnussen forlængede fredag sin kontrakt med Formel 1-holdet Haas, så den også gælder for 2019.

Kevin Magnussen kører også næste sæson for Haas-teamet. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Formel 1-køreren Kevin Magnussen forlængede fredag kontrakten med sit hold, Haas, efter længere tids spekulation omkring danskerens fremtid.

Men spørger man Jan Magnussen, der er far til Kevin, så var der aldrig den store tvivl om sønnens Formel 1-fremtid.

- Jeg har ikke været i tvivl om, at Haas gerne ville beholde Kevin. Jeg har ikke forestillet mig andre teams end Haas for Kevin lige nu. Det har bare været et spørgsmål om, at de skulle blive enige om, hvordan tingene skulle foregå, siger Jan Magnussen.

Haas og Kevin Magnussen har haft en fin sæson indtil videre. Kevin Magnussen ligger samlet nummer ni med 49 point, og i konstruktørernes mesterskab ligger Haas nummer fem.

Jan Magnussen er ikke sikker på, at holdet kan forbedre sig meget i næste sæson, men han håber på endnu mere for sin søn.

- Umiddelbart tænker jeg, at de kan blive, hvor de er. Der er nok for langt op til førergruppen til, at de kan tage det skridt allerede til næste år.

- Der er hård kamp om syvendepladsen hos kørerne og fjerdepladsen hos konstruktørerne. Men jeg håber da, at de kan blive, hvor de er, eller forbedre sig en smule, siger Jan Magnussen.

Kevin Magnussen har flere gange i sæsonen fortalt, at målet er at blive "best of the rest", hvilket betyder, at han ikke gør sig forhåbninger om at konkurrere med de tre store hold Ferrari, Mercedes og Red Bull, og de seks kørere, der sidder i deres biler.

Ifølge Haas løber aftalen til og med 2019-sæsonen, og Kevin Magnussen fortæller til holdets hjemmeside, at han "aldrig har været i en bedre situation, end den han er i hos Haas", og faren er enig i, at ans søn er det rette sted lige nu.

- Det, der har gjort den største forskel for Kevin, er, at holdet omfavner ham meget, som den han er, og at holdet arbejder med Kevin, som han er. Det, er jeg også sikker på, har givet ham noget fart i bilen.

2019 bliver året, hvor Kevin Magnussen kører sin femte sæson i Formel 1, men spørger man faren, så bliver det til mange flere.

- Der skal nok være et sæde til ham i Formel 1. Han har bidt sig så godt fast nu. Med det han har vist, så har jeg ikke tænkt så meget over, hvornår det slutter. Han har bidt sig godt fast, og så er det bare et spørgsmål om, hvilket team han skal køre for, siger Jan Magnussen.

Haas har ligeledes forlænget med Magnussens holdkammerat Romain Grosjean.

I 2014 debuterede Kevin Magnussen i motorsportens kongeklasse hos McLaren.

I denne weekend skal danskeren og resten af Formel 1-feltet køre grandprix i Rusland, og efter det løb er der fem grandprixer tilbage af sæsonen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk