Kevin Magnussen: Frustrerende ikke at vide noget

Kevin Magnussen erkender, at det ikke har været en let sidste halvdel af sæsonen.

Kevin Magnussen lægger ikke skjul på, at det har været hårdt at debutere i Formel 1. Bilen har ikke været så konkurrence-dygtig, som McLaren havde håbet. Og i baggrunden har den interne kamp mellem danskeren og teamkollegaen Jenson Button om at få lov til at beholde sædet i 2015 luret.

- Det har været en lærerig sæson, men det har også været svært. Det er ikke nogen hemmelighed.

- Jeg har lært rigtig meget og fået nogle erfaringer, som jeg nok ikke havde fået, hvis jeg havde haft en konkurrence-dygtig bil og bare ligget i front hele tiden. Jeg håber, jeg får mulighed for at brugen den erfaring i fremtiden, siger Kevin Magnussen.

Han henviser til, at han stadig bliver holdt på pinebænken og ikke har fået besked om, hvorvidt han også i 2015 har sit sæde i F1.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne sige ja eller nej til, om jeg også kører F1 næste år. Det er frustrerende ikke at vide det. Det har ikke været den nemmest sidste halvdel af sæsonen, hvor jeg skulle præstere i bilen og forsøge at glemme frustrationen og nervøsitet over fremtiden. Men det er noget, man bliver stærkere og styrket af. Forhåbentlig får jeg chancen for at udnytte det, siger han.

Chefen tager alle med på råd

Når der kan gå en rum tid, før Kevin Magnussen kender sin videre skæbne hos McLarens Formel 1-team, skyldes det blandt andet, at der er mange om at træffe beslutningen.

Det forklarer teamchef Ron Dennis, som overfor nyhedsbureauet Reuters gør opmærksom på, at han ikke selv har det sidste ord at skulle have sagt i den sag.

- Det ville ikke være passende. Alle beslutninger skal bakkes op af aktionærerne og bestyrelsen, siger Dennis, der i øvrigt selv ejer en del af selskabet.

Det næste bestyrelsesmøde er først programsat til begyndelsen af december, og derfor bliver der ikke taget nogen beslutning indtil da.

Det betyder, at både Kevin Magnussen og Jenson Button mindst må vente en uges tid med at få vished om, hvor deres karrierer bevæger sig hen.

Button håber på ny aftale

34-årige Button har erkendt, at han måske har kørt sit sidste Formel 1-grandprix, men har ikke opgivet håbet om at fortsætte.

- Min kontrakt udløber først til december. Jeg talte med Ron (Dennis, red.) efter løbet, men der var intet nyt. Vi må se om et par dage. Men jeg har givet mig fuldt ud. Mere kan jeg ikke gøre, siger Button, der ikke har nogen plan for, hvad der skal ske, hvis ikke han får forlænget sin aftale.

Kevin Magnussen kørte godt i løbet af sommeren, men har fået baghjul af Button i de seneste løb. Magnussen sluttede gårsdagens Grand Prix i Abu Dhabi på en 11.-plads, mens Button blev nummer fem.

I slutstillingen for kørerne blev Magnussen nummer 11 med 55 point, mens Button blev nummer otte med 126 point.

Facebook
Twitter