Kevin Magnussen henter tiltrængt point efter hektisk afslutning i Singapore

Den danske Formel 1-kører kvalificerede sig som nummer seks til løbet i Singapore.

På sidste omgang kørte George Russell (Mercedes), som på det tidspunkt lå nummer tre i løbet, galt. Derfor rykkede Magnussen frem på tiendepladsen, som giver ét point. (Foto: © MOHD RASFAN, Ritzau Scanpix)

Kevin Magnussen har søndag hentet sit tredje VM-point i år.

Den danske Haas-kører startede som nummer seks i søndagens grandprix i Singapore, men herfra blev danskeren overhalet gang på gang, og måtte efterfølgende kæmpe sig tilbage blandt de pointgivende første ti placeringer.

Og der nåede han også akkurat op, da George Russel, der ellers lå til at blive nummer tre, kørte galt på sidste omgang, hvilket sendte danskeren op på 10. pladsen.

Det er en kæmpe forløsning atter at komme på tavlen, fortæller Kevin Magnussen.

- Det var fantastisk for os at få et point i disse tider med denne bil. Jeg troede ikke, det ville blive muligt, efter jeg tabte nogle placeringer. Jeg troede, det var game over, men så røg vi på bløde dæk, overhalede et par biler, nogle kørte i væggen, og så fik jeg point, siger han til Viaplay.

Spanske Carlos Sainz fra Ferrari vandt løbet. Lando Norris fra McLaren blev nummer to, mens Mercedes-køreren Lewis Hamilton blev nummer tre.

Kevin Magnussen har nu tre point i den samlede stilling, hvor han er nummer 18 ud af 22 kørere. (Foto: © Roslan Rahman, Ritzau Scanpix)

Den dobbelte verdensmester, hollandske Max Verstappen, blev nummer fem.

Red Bull-køreren har ellers været ganske dominerende i denne sæson og havde inden Singapore hele 10 grandprix-sejre i træk. Men ved kvalifikationen inden søndagens løb kiksede Max Verstappen og startede derfor langt tilbage i feltet.

Den hollandske fartdjævel tonsede op gennem rækkerne, men på grund af slidte dæk måtte han tage til takke med en plads som nummer fem.

Kevin Magnussens dæk drillede også - ligesom hans bremser var udfordret.

- Jeg røg egentlig af banen til sidst. Mine baghjul låste i sving ét, hvor jeg tabte min placering. Det var der, jeg troede, det var game over, siger han til Viaplay.

Sæsonens næste grand prix venter i den kommende weekende, hvor feltet skal en tur til Japan.