Kevin Magnussen leverer en skidt kvalifikation til årets første Grand Prix

Den danske Formel 1-stjerne fik en sløj sæsonstart, mens Mercedes-racerne satte alle på plads i Østrig.

Kevin Magnussen starter bag teamkammeraten Romain Grosjean. (Foto: Darko Bandic © Scanpix)

Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) røg lørdag ud af Q1, kvalifikationens første runde, og starter søndagens østrigske Formel 1-grandprix som nummer 16.

Danskeren var blot 0,070 sekunder langsommere end holdkammeraten, franske Romain Grosjean, der med 15.-hurtigste tid i Q1 lige akkurat røg videre til næste kvalifikationsrunde. Her gik det dog ikke meget bedre, og han starter som nummer 15.

Kun de to racere fra henholdsvis Williams og Alfa Romeo var langsommere end Magnussen i kvalifikationen.

På grund af coronapausen er Formel 1-sæsonen kommet i gang med næsten fire måneders forsinkelse. Og der skal i år køres et yderst komprimeret program med færre løb end ellers planlagt.

Red Bull Ring i østrigske Spielberg lægger asfalt til sæsonen første to løb. Sæsonens første løb køres søndag, og i næste uge går det allerede løs igen.

Firedobbelt verdensmester starter også langt tilbage

Mens Magnussen nok er skuffet med sin startplads, så er skuffelsen formentlig endnu større hos tyske Sebastian Vettel (Ferrari).

Den firedobbelte verdensmester skuffede fælt og starter søndagens løb helt nede som nummer 11. Ferrari-holdkammeraten Charles Leclerc var ikke meget bedre. Han starter som nummer syv.

Sebastian Vettel havde en skidt dag. (Foto: Leonhard Foeger © Scanpix)

Sådanne hovedpiner er der ikke i Mercedes-lejren. Valtteri Bottas sikrede sig pole position og startplads nummer et.

Den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, starter som toer. Max Verstappen (Red Bull) starter som nummer tre, mens Lando Norris (McLaren) flot kørte den fjerdehurtigste tid.

Troede på mere fart

Kevin Magnussen havde før lørdagens kvalifikation til Østrigs Formel 1 Grand Prix forventet mere fart af sin Haas-racer, end han fik.

Så efter 16.-pladsen i sæsonens første tidtagning fyldte det ikke meget, at danskeren kun var syv hundrede dele af et sekund fra at køre hurtigere end sin teamkollega Romain Grosjean og dermed komme videre til anden kvalifikationsrunde.

- Man får ikke point for at komme i Q2, så det var lidt ligegyldigt. Vi var en del bagefter, og vi manglede noget fart.

- Jeg havde troet, vi ville være lidt hurtigere, men vi må arbejde på at finde mere fart til søndag, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Han må samtidig sætte sin lid til, at den lidt skuffende hastighed i kvalifikationen dækker over en højere løbshastighed i søndagens grandprix.

- Jeg håber, vi kan være stabile i løbet og køre med hele vejen igennem, så vi måske kan drage fordel af andre folks problemer og måske komme i pointene.

- Men det kræver, vi har farten til det. Og den havde vi ikke i tidtagningen, siger Kevin Magnussen.

Romain Grosjean sluttede på 15.-pladsen efter at have været langt fra at klare sig videre til den tredje og afgørende kvalifikationsrunde.

Grosjean er dog fortrøstningsfuld.

- Det var ikke, hvad vi håbede på, men lidt på linje med træningerne. Men jeg tror, vi kan kæmpe bedre med i løbet.

- Vi mangler ikke meget for at kunne blande os, siger Romain Grosjean til TV3+.

/ritzau/

Facebook
Twitter