Irriteret Kevin Magnussen misser topplacering med marginaler i Formel 1-kvalifikation

Efter kvalifikationen starter den danske racerkører på en 13. plads i søndagens Formel 1-grandprix i Saudi-Arabien.

Kevin Magnussen var tæt på at slutte blandt de bedste 10, men glippede muligheden i de sidste sekunder af Q2. (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)

66 tusindedele af et sekund lyder ikke af meget, men lørdag var det forskellen på kulde og varme for Kevin Magnussen.

Den danske racerkører missede muligheden for top 10, da han tjekkede ud efter anden runde af kvalifikationen, Q2, i kvalifikationen i Saudi-Arabien. Det betyder, at han starter som nummer 13 i søndagens grandprix i Jeddah.

Red Bulls Sergio Perez starter forrest i pole position, mens Fernando Alonso fra Aston Martin samt George Russell fra Mercedes henholdsvis blev nummer to og tre.

Efterfølgende var Kevin Magnussen en smule frustreret. En 13.-plads er "okay", men på gund af bremseproblemer, blev det ikke til mere, siger han til Viaplay.

- Når det er så tæt, er det lidt irriterende, siger Kevin Magnussen.

- Der er masser at kæmpe for. Vi starter ikke alt for langt fra pointene, men det store spørgsmål bliver, hvordan vi behandler dækkene. Vi har pacen til at få point.

Kevin Magnussen er dermed tre placeringer fra top 10 og mulige point til VM-stillingen. Han har 0 på kontoen efter sin 13. plads i Bahrain for to uger siden.

Kevin Magnussen blev overhalet af sin holdkammerat Nico Hülkenberg i topstriden. (Foto: © Hoch Zwei, HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images)

Midtvejs fik Max' motor problemer

Kevin Magnussen havde få problemer i indledningen i Jeddah, da danskeren kom hurtigt fra start.

Billetten til anden kvalifikationsrunde blev dermed sikkert indløst, hvor de sidste biler skulle sies fra inden fordelingen af topplaceringerne.

Den skulle vise sig at blive uden verdensmesteren Max Verstappen, som fik problemer med sin Red Bull-bil i Q2.

I anden kvalifikationsrunde klagede han over motorproblemer, og da han kørte i pitten, stod det hurtigt klart, at han ikke kom tilbage på banen. Max Verstappen starter som nummer 15 i søndagens grandprix.

Q2 blev også endestationen for Kevin Magnussen, som måtte se håbet glide ud i det saudiarabiske sand på de allersidste omgange.

Red Bulls Sergio Perez starter søndag i pole position for blot anden gang i karrieren. (Foto: © RULA ROUHANA, Ritzau Scanpix)

Haas-holdkammeraten Nico Hülkenberg kørte marginalt hurtigere end danskeren og endte kvalifikationen som nummer 11, mens Zhou Guanyu tog sig af 12. pladsen.

Charles Leclerc sluttede som nummer to i sin Ferrari, men på grund af en straf blev han rykket ti startplaceringer tilbage og begynder som nummer 12 søndag aften.

Kevin Magnussens placering som nummer 13 er en forbedring af udgangspunktet i grandprix i Bahrain. Her begyndte han som nummer 17 efter kvalifikationen, men kørte sig op på en 13. plads i det efterfølgende grandprix.

Søndagens grandprix i Saudi-Arabien begynder klokken 18 dansk tid, og du kan følge med her på dr.dk samt se løbet på 3+.