Mundlam Magnussen efter Formel 1-sensation: 'Jeg ved ikke, hvad der foregår'

Den danske Formel 1-kører starter for første gang nogensinde som den forreste bil, når der lørdag skal køres sprint.

Regnen begyndte på helt rettet tidspunkt for Kevin Magnussen, der netop havde sat hurtigste tid i São Paulo. (Foto: © IMAGO/FLORENT GOODEN, IMAGO/PanoramiC)

Kevin Magnussen sprang op af bilen og jublede, mens han skiftevis pumpede begge næver i vejret og klappede sin hvide racerbil.

For første gang nogensinde starter den danske Formel 1-kører forrest af de i alt 20 biler, når der lørdag skal køres sprintløb i Brasilien.

Det er faktum efter fredagens kvalifikation, hvor den 30-årige dansker satte hurtigste tid og samtidig sørgede for Haas' første pole position.

- Jeg fik kørt en nogenlunde omgang. Det er utroligt, siger Kevin Magnussen ifølge Ritzau, mens tårerne presser sig på.

- Jeg er kommet tilbage efter et år udenfor. Tak til Günther Steiner (teamchef, red.). Det har været en fantastisk rejse. Tak til min familie derhjemme. Det er fantastisk.

Kevin Magnussens chef, Günther Steiner, havde masser af ros til sin danske helt, der ifølge italieneren kørte et perfekt løb.

- Når regnen lægger sig som suppe, får du brug for en ske. Og vi havde en ske i dag, siger Günther Steiner ifølge Motorsport.com.

- Vi arbejder hårdt og giver aldrig op. Der vil altid være nejhatte, men velkommen til vores pole position, nejhatte.

Red Bulls hollandske verdensmester, Max Verstappen, tog sig af andenpladsen, mens George Russell blev nummer tre ved kvalifikationsløbet til lørdagens sprint.

Denne sæson har været alt andet end en dans på roser for Kevin Magnussen og hans amerikanske Formel 1-hold, hvorfor fredagens succes på den regnvåde bane i São Paulo vejer ekstra tungt.

  • Kevin Magnussens kørte på podiet i sit debutløb i 2014, men ifølge DR Sportens Formel 1-ekspert er fredagens præstation danskerens bedste resultat i karrieren. (Foto: © XPB, XPB Images/PA Images)
  • Kevin Magnussen takkede efterfølgende Haas' teamchef Günther Steiner for at tage ham tilbage i Formel 1-varmen. (Foto: © XPB Images, XPB Images/PA Images)
1 / 2

Klar på regn i São Paulo

Kevin Magnussen startede langsomt ud i den første del af kvalifikationen, den såkaldte Q1, men til sidst fik han sat syvendehurtigste omgangstid, hvilket bragte ham sikkert videre til Q2 som en af de bedste 15 kørere.

I Q3 viste Kevin Magnussen sig også som den bedste, da han bragede rundt på asfalten i hurtigste tid.

Kort efter at Magnussen havde kørt den hurtigste omgang, begyndte regnen at vælte ned, så de konkurrerende biler ikke kom ud på banen.

Kevin Magnussen var med rette ganske godt tilfreds, da han efterfølgende mødte pressen, men havde svært ved præcist at beskrive, hvad der var gået så godt.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Vi holder klar i pitten, da det begynder at regne, og det har vi arbejdet med. Hold nu kæft, jeg ved ikke, hvad der foregår lige nu, sagde Kevin Magnussen til TV 3 Sport.

Dagens hurtigste tid betyder altså, at Kevin Magnussen holder i forreste række til lørdagens sprintløb, som er et format, der blev sat i søen sidste år.

Her skal Formel 1-holdene kører 100 kilometer uden krav om pitstop på de i alt 24 omgange i São Paulo. Der er point til top-otte, og der køres direkte til det ternede flag i sprintformatet, der også fungerer som kvalifikation til søndagens grandprix.

Når Kevin Magnussen lørdag hopper i Haas-bilen, har han planer om at 'lave noget sjovt' uden at kunne komme det nærmere.

- Jeg kan ikke tænke på i morgen lige nu. Jeg ved det ikke, jeg starter i pole position, siger Kevin Magnussen til TV 3 Sport.

Haas' har svært ved at få armene ned over Kevin Magnussen. (Foto: © Fra Haas' Twitter-profil, Fra Haas' Twitter-profil)

Et højdepunkt i karrieren

DR Sportens Formel 1 ekspert, Peter Nygaard, er anderledes sikker og gentager ikke sig selv, når han understreger, at der her er tale om et af Kevins Magnussens bedste resultater i motorsportskarrieren.

- Det er kæmpestort. Jeg har aldrig oplevet en så populær pole position, siger Peter Nygaard, der er til stede i Brasilien.

- De andre holds mekanikere klappede, og tilskuerne var helt vilde. De sang "Kevin, Kevin, Kevin."

I sit debutløb for McLaren kørte danskeren sig i 2014 til en andenplads i det australske grandprix, og resultatet i Brasilien er næsten af samme karat, fortsætter Formel 1-eksperten.

Kevin Magnussen modtog et pole position-trofæ efter fredagens førsteplads. Ifølge Peter Nygaard har han bevist, at han kan køre for et større hold i Formel 1. (Foto: © XPB Images, XPB Images/PA Images)

Han kalder Kevins Magnussens Haas-bil for feltets næstdårligste, men danskerens køreevner i top, hvilket kom til udtryk på grund af fredagens forhold. For i regn og slud kom Kevin Magnussen godt ud.

- Normalt spiller bilen den absolut største rolle, men når banen er våd, kan bilen ikke overføre kraften lige så godt, og under de betingelser var Kevin hurtigst, siger Peter Nygaard.

- Det kan næsten ikke understreges, hvor flot det er at slå Max Verstappen, som er en anerkendt regnvejrsspecialist. At slå ham, når han kører i en Red Bull, og man selv kører i en Haas... Altså, sensationelt er for lille et ord.

Ifølge Peter Nygaard har Kevin Magnussen med fredagens magtpræstation bevist, at han hører til i motorsportens absolutte mestersklasse, påpeger DR Sportens Formel 1-ekspert.

- Det kan godt være, at Kevin Magnussen ikke får chancen hos et af de bedste teams i Formel 1, men han har i hvert fald lagt billet ind til noget større end Haas med præstationen i dag, siger Peter Nygaard.

Du kan følge Kevin Magnussen i lørdagens sprintløb fra klokken 20.30 på TV 3+. Det brasilianske grandprix begynder søndag klokken 19.